Değerler Eğitimi

Yılbaşı İle İlgili Kompozisyon Örneği, Yeni Yılla ilgili Yazı

Yılbaşı İle İlgili Kompozisyon Örneği, Yeni Yılla İlgili Yazı

Yılbaşı İle İlgili Kompozisyon Örneği, yeni yılla ilgili yazı

Bir yılı daha geride bıraktık. Kimisine göre bir türlü geçmek bilmeyen, kimisine göre ise ne de çabuk geçti diyebileceğimiz bir yıl. Zaman su misali akıp gidiyor. Kim bilir bundan tam da bir yıl önce yeni bir yıla girmenin mutluluğunu yaşarken şimdi başka bir yıla girmenin mutluluğu içindeyiz. Zaman işte bel ki beş on yıl sonra da aynı şeyleri yineleyeceğiz.

Yeni yılın bize ne getireceğini pek bilmiyoruz. Birçok temennimiz var. Mesela huzur isteyebiliriz ya da sağlık. Belki daha çok para isteyenimiz de olacaktır. Ben yeni yılın ne getireceğini temenni etmekten ziyade geride bıraktığımız yılın muhasebesini yapmayı daha çok yeğliyorum. Çünkü yeni yıl demek yeni bir sayfa, temiz bir sayfa demek. Bunun içinde geçmişteki hatalarımızı iyi görmek gerekiyor. Mesela oturup düşünüyorum. Bu bir yıl içinde kimlerin kalbini kırdı, ne için kırdım. Hangi yalanları söyledim, kimleri üzdüm, ne hatalar yaptım, hayatımda yanlış giden şeyler nedir, neden hatalarıma engel olamadım. İnandığım değerlerime, inancına ne derece bağlı kaldım.

Çevremdeki insanlarla iletişimim ne oldu gibi iç hesaplaşmamı yaptığım onlarca, yüzlerce hatta binlerce soru. Bu sorular neticesinde geçmişimden ders almayı yeğliyorum. Yeni yıl yeni temiz bir sayfa dedim işte geçmiş hatalarımla yüzleşmeyi tercih ediyorum bu gecede. Hatalarımın farkına varıyorum. Hatalarımın farkına vardığım ve olumsuz davranışlarımı değiştirmeye olan inancım sayesinde yeni yıldan daha umutlu oluyorum. Bunun dışında bu bir yıl içerisinde kimler aramızdan ayrıldı, kimler ailemize katıldı, sağlığım nasıldı, aile hayatım nasıldı bunları düşünüp şükrediyorum. Kazasız belasız bir yıl geçirdiğim için.

Sonuç Olarak…..

Yeni bir yıl benim için ne para, ne şan ne de şöhret getirsin istiyorum. Şükrediyorum, başka şeyler istemekten ziyade elimdekilerin kıymetini anlamak için çaba sarf ediyorum. Elimdekilerin kıymetini de anlayınca her şeyden çok mutlu oluyorum. Yine de illa bir temennide bulunmak gerekirse yeni yıl hepimize huzur mutluluk, sağlık, sıhhat getirsin demek geliyor içimden. Bir de dünya da savaşların olmadığı, çocukların ölmediği, insanların zulüm görmediği bir yıl temennisinde bulunuyorum.

Şimdiden yeni yılınız kutlu olsun.

Etiketler:

Yorumlar
  1. khgf dedi ki:

    vghjm

  2. 8kutyfg dedi ki:

    …………………..

    1. Bir kişi dedi ki:

      Yeni yılla merhaba ❤️😊