Değerler Eğitimi

Gecenin Karanlığının Ardında Güneşli Bir Gün Gizlidir

Gecenin Karanlığının Ardında Güneşli Bir Gün Gizlidir Kompozisyon

Gecenin Karanlığının Ardında Güneşli Bir Gün Gizlidir

Her zorluğun, her güçlüğün arkasından mutlaka iyi günlerin gelir fakat bunun içinn sabretmek gerekir.

İnsan hayatı boyunca bir çok zorlukla karşılaşır. Kimi zaman bu zorlukları çok rahat atlatırken kimi zaman sa bu zorlukları bir türlü atlatamaz. Bazen bu zorluklar daha da birikir, birikir dağ kadar olur. Zanneder ki insan bu kocaman dert yükünün altından ezilecek.

Öyle anlar gelir ki dar boğaza sıkışır. Ne yana dönse, ne düşünse, ne yapsa bir çıkış bulamaz. Umutsuzluğa kapılmaya başlar. Yeri gelir bu umutsuzluk onu öylesine esir alır ki artık olayları akışına bırakır. Bu da nihayetinde mutsuz sona insanı daha kolay ulaştırır. Halbuki hayatta ne kadar zorluk varsa bu zorluklarında muhakkak bir çıkışı vardır. Aynı hayat gibi, batan güneş aslında yeni bir güne gebedir. Kıştan sonra bahar gelir.  Karlar erir çiçekler yeniden hayat bulur.

Örneğin Peygamber Efendimiz. Hayatını okuduğunuzda ibret almamak ne mümkündür. Hatırlayın Allah’ın buyruklarını insanlara anlattığı Peygamberliğin ilk yıllarını. Her türlü işkenceye maruz kaldı, her türlü hakarete uğradı. Fakat o hiçbir zaman ne isyan etti, ne de umudunu kaybetti. Sabretmesini bildi. Çünkü biliyordu ki gecenin karanlığının ardında güneşli bir gün gizliydi. Ve öylede oldu daha sonra Müslümanlar güçlendi ve bir zamanlar kovulduğu hicrete zorlandığı Mekke’ye feth ederek girdi. Başka bir örnekte Türk Kurtuluş Mücadelesinin baş kahramanı Mustafa Kemal Atatürk. Hatırlayın o yılları. Açlık, sefalet, işgal, yokluk… Mustafa Kemal asla pes etmedi umudunu kaybetmedi, sabretti ve sonunda Türkiye Cumhuriyeti devletini kurdu. Karanlık bitmiş aydınlık bir sabaha uyanmıştık.

Bir söz var bilirsiniz Allah kimseye kaldıramayacağı, baş edemeyeceği dert vermez diye. Sabretmek lazım, umudu diri tutmak lazım. Sorunlar ne kadar büyük olursa, çıkış yolları ne kadar kapalı olursa olsun biz yeni bir çıkış yolu bulmak için çabalamalıyız. Unutmayalım ki Gecenin Karanlığının Ardında Güneşli Bir Gün Gizlidir.

Türkülerimizin Önemi Kompozisyon Örneği

Değerler Eğitimi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.