Değerler Eğitimi

Başarı İle İlgili Kompozisyon Örneği

Başarı İle İlgili Kompozisyon Örneği

Başarı İle İlgili Kompozisyon Örneği;

Başarı eldeki imkanlar dahilinde kendisinden beklenenin fazlasını yapmaktır. Bunun dışında başarı ile ilgili farklı tanımlar yapmak da mümkündür. Başarı kişiden kişiye göre değişebilen, farklı durum ve mekanlarda farklılık gösteren bir olgudur. Tek bir başarı tanımı yapmak ya da başarıyı belli sabit kriterlerle tanımlamak doğru değildir.

Başarı dediğimiz şey çok farklı durumları bünyesinde barındırabilir. Mesela benim için başarı kabul edilen bir davranışın, aynısını başka birisi yaptığında o da başarılı sayılır mı ? Bunu bir örnekle açıklayalım. Helin Kellerin hayatını belki okumuşsunuzdur. Kör ve sağır bir çocuk olarak dünyaya geliyor. Yani ne duyabiliyor ne de görebiliyor. Bu durumdaki bir çocuk için 7 yaşında 625 kelimeyi biliyor olması gerçekten çok büyük bir başarıdır. Lakin vücut fonksiyonları normal çalışan bir çocuğun 7 yaşında 625 kelime bilmesini bir başarı olarak kabul etmek sizce ne kadar doğru olabilir.

Günlük hayatımızda birçok başarı olayı duymakta ya da bu başarılara şahit olmaktayız. Mesela Naim Süleymanoğlu Olimpiyat şampiyonu milli bir halterci. Başarıları ile tüm dünyada bayrağımızı dalgalandıran bir sporcu, Aziz Sancar, Mardin’in tozlu sokaklarında Nobel’e uzanan bir hayat bir başarı hikayesi, bir başarı abidesi. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün fakat biz şimdi kendimize şu soruyu soralım; bu insanların başarılı olmasındaki temel etken nedir?  Bence en büyük etken çok çalışmaktır. Bunun yanında azmetmek, sabretmek, sebat etmek, çabalamak, asla yılmamak gelir. Hatırlayın Thomas Edison’u yüzlerce denemeler sonucunda ampulü icat ediyor. Bu aşamada Edison asla yılmıyor, umudunu asla kaybetmiyor, her hatasını özümseyip doğru yolu arıyor, sabrediyor ve sonunda ampulü icat ediyor. Bu ve bunun gibi bir çok mucit başarısını bu şekilde sabretmeye ve çok çalışmaya borçludur.

İşte yukarıda örneklerde de ifade ettiğimiz gibi başarının temel anahtarı çok çalışmak ve sabretmektir. Atalarında dediği gibi sabrın sonu selamettir. Bir insanda sabrederse mutlaka başarıya ulaşın. Sizlerde çok çalışın ve sabredin. Başarı sizin elinizde.

Değerler Eğitimi

Başarı İçin Uygun Ev Ortamı

Başarı Örnekleri, Hangi Yaşta Başardılar

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.