Değerler Eğitimi

Ak Akçe Kara Gün İçindir Kompozisyon Örneği

Ak Akçe Kara Gün İçindir Kompozisyon Örneği

Ak Akçe Kara Gün İçindir Kompozisyon Örneği;

Kötü günler için muhakkak bir köşeye para ayırmamız gerekir.

İnsanlar geçimlerini sağlamak, akşam eve ekmek götürmek, ocakta yemeğinin kaynaması için belli bir maddi imkanlara ihtiyacı vardır. Bunun için insanlar belli bir para karşılığında başka başka işlerde çalışır, emek sarf eder ve kazandığı paralarla ihtiyacı olan eksiklerini giderir.

İnsan bazen ilerisini düşünmeden sadece bu güne odaklanarak yaşamaya çalışıyor. Zamanın hızlı akması teknoloji, her şeye kolay erişim, televizyonlarda ki reklamlar her şey bizi alışverişe yönlendiriyor. Bunun neticesinde ise insanlar. Bir ay boyunca bin bir emekle kazandıkları paraları maalesef ilerisini hiç düşünmeden, harcıyorlar. Fakat hayatın bizlere neler getireceğini bilemeyiz. Bugün iyi olan sağlığımızın yârin aynı şekilde devam edeceğini bilemeyiz. Bugün güzel bir işe, dolgun bir maaşa sahip olabiliriz lakin işimizin bir haberle son bulacağını, her ay hesabımıza yatan maaşın bir gün yatmayacağını hesap edemeyiz.  Tüm bunları düşünerek ve bunların dışında bizi daha başka ne sürprizlerin beklediğini düşünerek kendimizi ona göre ayarlamalıyız.

Her zaman kötü günler kapımızı çalabilir, maddi sıkıntılar belimizi bükebilir. Bunun için bugünün yarını da olacağını hesaba katarak paramızı har vurup harman savurmayalım, ayağımızı yorganına göre uzatıp dar günlerinde olacağını hesaba katarak kıyıya köşe birikim yapalım. Gereksiz harcamalardan uzak duralım. Unutmayalım ki “ak akçe kara gün içindir.”

Değerler Eğitimi

Tasarruf Yöntemleri ( Aydınlatma ve Suda)

Ekmek ve Suda Tasarruf Etmenin Yöntemleri

Neler İsraftır, İsrafın Sebep Oldukları

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Size cok teşekür ediyorum hep sağlıklı kalin

    1. galip58.06.47 dedi ki:

      Biz teşekkür ederiz siz de aynı şekil de hep sağlıklı mutlu kalin

  2. Anonim dedi ki:

    Size çok teşekkür ederim

    1. galip58.06.47 dedi ki:

      Biz teşekkür ederiz