Değerler Eğitimi

Örnek Konuşma Metini , Konuşma Metni Örneğ

Örnek Konuşma Metini

Örnek Konuşma Metini ne bakalım.

Sevgili Öğretmenlerim ve Sevgili Arkadaşlar;

Bugün sizlere dostluk nedir ve dostlukla ilgili kavramlardan bahsedeceğim. Dostluk nedir sorusuna geçmeden önce isterseniz kısaca bir dostluğun tanımını yapalım. Dostluk; sırlarını, duygularını paylaşabileceğin iyi günde kötü günde daima yanında olan kişilerle kurulan bağdır.

Sevgili arkadaşlar ve öğretmenim bura da şu noktaya değinmek istiyorum. Dostluk ve arkadaşlığı karıştırmamamız gerekiyor. Eminim sizde çok iyi biliyorsunuz. Yine de kısaca bu konuya değinmek istiyorum.

Arkadaşlık belli bir iş, okul veya çevre ortamında oluşan bir bağdır. Ve bu bağ zayıf bir bağdır. Basit çıkarlar, anlaşmazlıklar hemen arkadaşlıkları yok eder. Lakin kıymetli öğretmenim ve arkadaşlar dostluk için bu durum böyle değildir. Dostluk ulu bir çınar gibidir. Öyle basit çıkarlara yıkılmayan, çoğu zaman bir ömür süren bir bağdır.

Peki nasıl dost olunur. İsterseniz bu sorunun cevabını arayalım. Aslında lafı uzatmaya gerek yok. Bu sorunun cevabı basit. Zamana bırakmalı. Arkadaşlıklar, sıkıntılar, mutlu ve mutsuz günler sonucunda çıkarlarımızı zedelemiyorsa, ya da sıkıntılar olsa bile bu sıkıntılar ilişkilerimizi zedelemiyorsa bu dostluğun göstergesidir.  Dost olmak dediğim gibi zamana bırakılmalı. Ve şunu da unutmamalı ki dostluk çift taraflı bir bağdır. Sende karşındakine karşı olumlu davranmalısın.

Kıymetli öğretmenim ve sevgili arkadaşlar beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Dostça kalın, sevgiyle kalın.

Konuşma Becerisinin Geliştirilmesinde Aile ve Öğretmene Düşen Görevler

Konuşurken Nelere Dikkat Etmeliyiz, Konuşma Adabı

Konuşma Adabı

Masallarda Yer Alan Tekerlemeler

Değerler Eğitimi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.