Değerler Eğitimi

Kitapsız Büyüyen Çocuk Susuz Ağaca Benzer

Kitapsız Büyüyen Çocuk Susuz Ağaca Benzer

Kitapsız Büyüyen Çocuk Susuz Ağaca Benzer.  Kitaplar başka dünyalara, başka hayatlara acılan kapılardır. Bazen kaf dağına yapılan yolculuktur, bazense bir varmış bir yokmuş dersin. Gökyüzündeki yıldızlar gibidir kitaplar, gündüzde gecede aslında hep ordadır. Sadece görmesini bakmasını bilmek gerekir.

Bir çocuğun hayatında köşe taşlarını oluşturur kitaplar. Çocuğun hayal dünyasına giden yollardır. Nasıl bir ağacın daha fidanken onu sulayıp, toprağını havalandırıp, bakim yapmak sabretmek gerekirse bir çocuk içinde kitaplar onu büyüten, onu geliştiren, hayata farklı acılardan bakmasını sağlayan en önemli araçlardır. Aslında kitaplar ruhun besleyici gıdalarıdır. Susuz kalan ağaç önce yapraklarını döker, sonra dallarından kurumaya başlar ardından ise bir süre sonra gövdesi de kurumaya başlar. Bir çocukta eğer ki kitap okumuyorsa, hem hayata karşı olan bakış açısı olmaz hem de insanlarla arasındaki iletişimi güçlü olmaz. Aslında bedenen büyüse de ruhen içten içe kurumaya başlar.

Bunun içi dur ki kim söylemişse çok güzel söylemiş, Kitapsız Büyüyen Çocuk Susuz Ağaca Benzer  diye. Kendimizi kitapların eğlenceli, büyülü dünyalarından mahrum bırakmayalım.

Kitap Okuma Listesi ( 4 Adet Yüksek Çözünürlükte)

Kitap ve Kitabı Sevmek (Kompozisyon Örneği)

Kültür Edebiyat ve Kütüphanecilik Kulübü Tüm Evraklar

Okumanın Önemi Özlü Sözler Değerler Eğitimi

Okuma Alışkanlığı ve Medya

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.