Değerler Eğitimi

Arkadaş Arkadaşın Aynasıdır Atasözü

Arkadaş Arkadaşın Aynasıdır Atasözü

Arkadaş Arkadasın Aynasıdır

Bir insanın nasıl birisi olduğunu anlamak istiyorsak, arkadaşlarına bakmak gerekir. Çünkü insan arkadaşlarının davranışlarını farkında olmasa da kendine örnek hale getirir.

 

Arkadaşlık insan yaşamındaki en önemli kavramlardan birisidir. İnsan sosyal bir varlıktır. İnsan başkaları ile iletişime geçmede, ortak birtakım davranışlarda bulunmaktadır. Beraber gezmek, sohbet etmek…işte arkadaşlık böylece oluşur.

Arkadaş seçerken dikkat etmemiz gereken bazı durumlar vardır. Ataların da ifade ettiği gibi “Üzüm üzüme baka baka kararır” bu sözden de anlaşılacağı gibi insan arkadaşına benzer.işte kendimize arkadaş seçerken bu söz aklımızda daima olmalı. Ve bu söze göre hareket etmeliyiz. Neden mi, çünkü biz arkadaşımızı iyi bir insandan seçersek ondan iyilikten, güzellikten başka bir şey görmeyeceğimizden bizde onun gibi olur ve davranışlarımızda da kendimize örnek alırız. Ama kötü davranışları, zararlı alışkanlıkları olan biriyle arkadaşlık ettiğimizde ister istemez ondan etkilenir, yavaş yavaş onun kötü, olumsuz huylarını alırız. Bu da bizi hem kendimize olan öz saygımız hem de çevremize karşı bizi olumsuz, sevilmeyen biri haline getirir. Kötü alışkanlıklara (Alkol, sigara, kumar) bulaşan insanlara baktığımızda emin olun hemen hemen hepsi arkadaşları vasıtası ile o zararlı alışkanlıklara başladığını göreceksiniz. Arkadaş arkadaşın aynasıdır söz işte tam da bu noktada bizlere ışık tutuyor.

Eğitimde Değerler

Hayatımızda yanımızda olanlar daima iyi insanlar olsun. Başkalarının güvenini, sadakatini, sevgisini kazanmak istiyorsak iyi insanlarla arkadaşlık kurmalı, onlarla gezip tozmalıyız. Aksi takdir de kötü bir arkadaşla gezdiğimiz de biz ne kadar iyi olursak olalım, kendimizi ne kadar korursak koruyalım çevrenin bize olan bakış açısı olumsuz olur. İnsanlar şunu düşünür, kır atın yanında duran ya huyundan ya suyundan.

Ders Programı Boş Şablon 3. Bölüm (10 Adet Türkçe)

Ders Programı Boş Şablon 2. Bölüm (9 Adet Türkçe)

Ders Programı Boş Şablon 2. Bölüm (9 Adet Türkçe) İNDİRR

Kitapsız Büyüyen Çocuk Susuz Ağaca Benzer (Kompozisyon örn.)

Kompozisyon Nasıl Yazılır (Afişli)

Dilekçe Nedir, Nasıl Yazılır, Kağıt Düzeni Nasıldır?

Sabredersem, Sabretmezsem

Divan Şiirinin  Özellikleri ve Divan Şiiri

Değerler Eğitimi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.