Değerler Eğitimi

29 Ekim Evrakları Yazı, Şiir, Video, Program

29 Ekim Evrakları Yazı, Şiir, Video, Program

29 Ekim Evrakları

29 Ekim Evrakları na geçmeden önce 29 ekim hakkında kısa bir değinelim isterseniz.

Cumhuriyet Bayramı her yıl 29 Ekimde coşkuyla kutlanır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilan etmesinden sonra 29 Ekim her yıl bayram havasında kutlanır. Dünya devletlerine karşı dik duruşun, özgürlüğün, ulusal egemenliğin göstergesidir. Osmanlı İmparatorluğu çökmeye başlamasından sonra hürriyet, bağımsızlık gibi kavramlar yayılmaya başladı. Osmanlı devletinin birinci dünya savaşından yenik çıkmasıyla emperyalist ülkeler gözlerini son kalan Osmanlı topraklarına diktiler. Anadolu’yu karış karış kuduz köpek misali pay eden Avrupalı emperyalistler tüm vatan topraklarında işgale giriştiler.

Mustafa kemal Atatürk’ün İstanbul’dan ayrılıp 19 mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla direnişin başlaması bir oluyor. Anadolu’da bir çok cemiyetler kuruluyor. İletişimin zayıf olması, orduların dağıtılmış olması, telgraf hatlarının zarar görmesi ile Anadolu da toplu bir örgütlenmeden önce bölgesel direnişler başlıyor. Cemiyetler bu bölgesel direnişlerin komuta merkezi haline geliyor. Erzurum Kongresi, Sivas Kongresi gibi kongrelerle cemiyetler birleştirilerek direniş bölgesellikten tüm vatan topraklarına birlik beraberlik olarak yayılıyor. Tüm cemiyetleri tek bir çatı altında toplayan Mustafa Kemal kurtuluş savaşının altyapısını oluşturuyor.

Anadolu insanı köylüsüyle, şehirlisiyle hep birlikte vatan topraklarını emperyalist güçlerin işgalinden koruyor. Gazi Mustafa Kemal yavaş yavaş yeni bir devletin temellerini atmaya başlıyor.

Anadolu topraklarında düşmana aman vermeyen Mustafa kemal ve ona inanan insanlar birlikte omuz omuza Türkiye Cumhuriyeti devletini inşa ediyorlar.

29 Ekim 1923’te İse Gazi Mustafa Kemal Türkiye Cumhuriyeti Devletini, ülkenin yönetimini cumhuriyet olarak belirleyerek kuruyor.

Bu nedenledir ki bizler her yıl 29  ekimi Ulusal egemenliğimizin nişanesi, muasır medeniyetlere ulaşmada bir yol olan cumhuriyeti kutlamanın haklı gururunu hep birlikte, el ele,  kardeşçe yaşıyoruz.

29 Ekim Evrakları

Şimdi sizlere farklı kaynaklardan derlediğim içerisinde 29 ekimle ilgili yazıların olduğu, şiirlerin yer aldığı görsellerin bulunduğu , program metinlerinin bulunduğu, 29 ekimle alakalı videoların olduğu bir dosya derledim. Umarım sizin için faydalı olur.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramıyla alakalı farklı yerlerden derlenmiş  yazılar, resimler, programlar, videoların, oratoryalar, mandalalar, panolar, posterler  slaytların ve daha fazlasının olduğu 76 Farklı dosyayı  yandex disc üzerinde reklam olmadan ve beklemeden indirmek için; 29 Ekim Evrakları

TIKLAYIN

Google Driver Üzerinden 29 Ekim Dosyasını indirmek için

TIKLAYINIZ

Not: Dosya Rar dosyası şeklindedir. Bilgisayarınızda veya Telefonunuzda bakmak için winrar kurulu olması gerekir.

Değerler Eğitimi 

29 Ekim (Kurtuluş)

Geleneksel Çocuk Oyunları Nelerdir? (11 Adet)

Ders Programı Boş Şablon 3. Bölüm (10 Adet Türkçe)

Kitap Okuma Listesi ( 4 Adet Yüksek Çözünürlükte)

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.