Değerler Eğitimi

Acele Bir Ağaçtır Meyvesi Pişmanlık

Acele Bir Ağaçtır Meyvesi Pişmanlık

Acele Bir Ağaçtır Meyvesi Pişmanlık;

Telâşla, sabırsızca ve ivedilikle yapılan işler genellikle kötü sonuçlar doğurur; kişiyi pişmanlığın içine iter.

Hayatımızda bazı şeyler için heyecanlanır ve sabırsızlanırız. Hemen olmasını isteriz. Ama bazı şeyleri yavaş yavaş yapmamız gerekir. Çünkü bazı şeyler aceleye gelmez ve özen ister. Eğer bu işleri acelece yapmaya çalışırsak olumlu sonuçlar alamayız.

Örneğin; bir sunum hazırlarken eğer aceleci davranırsak bazı şeyleri eksik yaparız ve tam anlamıyla güzel bir sonuç alamayız ve sonucunda pişman oluruz. Ama yavaş yavaş özen göstererek yaparsak daha verimli sonuçlar alırız. Yaşantımızda birçok şey hemen olsun bitsin isteriz ve çabucak yapmaya çalışırız. Bunları yaparken de aceleci tutumumuz bize daha fazla sorun verebilir. Ve hemen bitirmeye çalışırken daha fazla zaman ayırmak zorunda kalırız. İşimizi önemsersek baştan atmaya çalışmazsak sonucunda istediğimiz gibi hatta daha güzeli ortaya çıkar.

Acele bir ağaçtır, meyvesi pişmanlık.” Atasözümüzü kısaca özetlemek gerekirse işlerimizi aceleye getirmeden yavaş ve özen göstererek, işimizi önemseyerek yaparsak sonuçlarından çok daha memnun kalırız, ama eğer aceleci ve özensiz yaparsak daha fazla sorun çıkar ve işimiz daha fazla uzar.

Değerler Eğitimi

Et Tırnaktan Ayrılmaz Kompozisyon Örneği

Balık Baştan Avlanır Kompozisyon Örneği

Ders Programı Boş Şablon 3. Bölüm (10 Adet Türkçe)

Kitap Okuma Listesi ( 4 Adet Yüksek Çözünürlükte)

Geleneksel Çocuk Oyunları Nelerdir? (11 Adet)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.