Değerler Eğitimi

Zahmetsiz Rahmet Olmaz Kompozisyon Örneği

Zahmetsiz Rahmet Olmaz Kompozisyon Örneği

Zahmetsiz Rahmet Olmaz;

Çaba göstermeden, emek sarf etmeden, sıkıntı çekmeden istenilen, beklenilen güzel ve iyi sonuçlara ulaşılmaz.

Zahmet; yorgunluk, sıkıntı, güçlük, eziyet gibi anlamlara gelmektedir. Buradan hareket ile gündelik hayatımızda dahi karşımıza zahmetli diyebileceğimiz birçok iş çıkar. Bu işlerle başa çıkmak her zaman olağan olmasa da üstesinden geldiğimizde iyi sonuçlar doğuracaktır.

Bir işi yaparken hiç zahmete girmeden, kendimizi yormadan bir şeyler başarmaya çalışırsak sonucunda başarılı olamayız. Çünkü eğer bir şeyleri yapmak, iyi sonuçlar elde etmek istiyorsak o iş için emek vermeli ve zahmete girmeliyiz. Hayatta her şeyin bir karşılığı olduğu gibi bizlerde her zaman verdiğimiz emeğin karşılığını alırız. Bir iş için ne kadar çabalayıp zahmete girersek o iş bittiğinde çabaladığımız kadar iyi sonuçlar alırız. Emeğin, verilen çabanın kötü sonuçlar doğurduğu nadir durumlar vardır ki adaletsiz durumlardır bu gibi zor durumlar dışında insanlar her zaman emeklerinin karşılığını fazlasıyla alırlar.

“Zahmetsiz rahmet olmaz.”  Atasözümüzü kısaca anlatmak gerekirse bir işe başladığımızda ve onu devam ettirirken gereken zahmeti gösterip emek vererek sonucu beklemeliyiz çünkü hayatta her zaman yaptıklarımızın karşılığını alırız.

Hak Gelince Batıl Gider Kompozisyon Örneği

Niyet Hayır, Akibet Hayır Kompozisyon Örneği

Emek ve Rızık

Emek ve Dayanışma Günü (1 Mayıs)

 

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.