Değerler Eğitimi

Yerdeki Yüze Kimse Bakmaz Kompozisyon Örneği

Yerdeki Yüze Kimse Bakmaz Kompozisyon Örneği

Yerdeki Yüze Kimse Bakmaz;

İnsanın kendini, haddini bilmesi kadar büyük erdem yoktur. Bundan dolayı alçakgönüllü olanları kimse hor görmez, tepelemez. Herkes onları korur.

Biz insanlar nerede, ne zaman, başımıza ne gelecek bilemeyiz. Hepimizin başına beklentilerimiz dışı şekilde gelişen birçok şey gelir. Bunlar bizim adımıza hoş karşılayacağımız, bize yararı dokunan olaylarının yanı sıra bizi bir anda zarara uğratacak, hatta bazen altından kalkamayacağımız yüklerle gelen kötü olaylarda olabilir. Ve bu konuda hemen hepimiz bu tip olaylara eşit mesafedeyiz, unutmayalım ki bu olaylar hepimize uğrayabilir.

Başımıza bu tip bir kötülük geldiğinde çevremizde bulunan insanların bize karşı sergiledikleri tutumlar bu olaylar karşısında bizim direncimizi de önemli oranda etkilemektedir. Bunu göz önünde bulundurarak bizimde kötü duruma düşmüş insanlara karşı bir görevimiz var ise eğer bu en çok onlara destek çıkmaktır. Zaten hayatında var olan zarara uğratıcı şeylerle, zorluklarla başa çıkmaya çalışan bir insanın üzerine gitmek, onu başına gelenlerle rahatsız etmek ne kadar doğru olabilir ki?

Atasözümüz “ Yerdeki yüze kimse basmaz.” tüm bunlar özetlenerek zarara uğramış insanlara destek olmalı, onların yüklerini taşımalarına yardım etmeliyiz bu bizim o insanlara karşı en temel sorumluluğumuzdur anlamında kullanılır.

Nurşen KOÇ

Zahmetsiz Rahmet Olmaz Kompozisyon Örneği

Çivi Çıkar Ama Yeri Kalır Kompozisyon Örneği

Merhametten Maraz Doğar Kompozisyon Örneği

Niyet Hayır, Akibet Hayır Kompozisyon Örneği

Hak Gelince Batıl Gider Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.