Değerler Eğitimi

Saçın Ak mı Kara mı, Önüne Düşünce Görürsün Kompozisyon

Saçın Ak mı Kara mı, Önüne Düşünce Görürsün Kompozisyon Örneği

Saçın Ak mı Kara mı, Önüne Düşünce Görürsün;

Sonucu çok geçmeden belli olacak bir durumun nasıl biteceğini merak edenler azıcık sabırlı olmalıdırlar

Aceleci, sabırsız olmak çoğu zaman, birçok durum için beklenilen kadar iyi sonuçlar doğurmaz. İşlerin karışmasına, daha kısa bir zaman zarfı içerisinde baştan savma bir şekilde yapılmasına yol açar. Bu da normal olarak ortaya daha düşük seviyede işler çıkmasına sebep olur.

Ancak her iş için kendine ayrılan zaman süresince çalışıldığı takdirde ortaya istenilen sonuç çıkar. İşin tüm inceliklerinin farkında olarak, gereken ilgiyi göstererek ve gerekli kadar zaman ayırıp üzerine düşerek yapılan işin doğal olarak güzel sonuçlar vereceği ortadadır. Bunun dışında alelacele yapılan işlerden de verilen emek kadar karşılık alacağımızı düşünürsek çok da iyi sonuçlar beklememek gerekmektedir. Güzel sonuç almak istediğimiz şeylerin uğruna zamanımızdan vazgeçmeli, bir şeylerden fedakarlık etmeli ve emeklerimizi, çabalarımızı esirgememeliyiz.

Kısaca özet geçmemiz gerekirse “Saçın ak mı kara mı, önüne düşünce görürsün.” atasözümüz bir şeyi elde etmek, bir başarıya-güzel bir sonuca ulaşmak istiyorsan eğer o işi zamana yay ve elinden gelen tüm emeklerini onun için harca, böylelikle hak ettiğin ve istediğin sonuca ulaşmış olursun anlamlarında kullanılmaktadır.

Ayşe KOÇ

Zahmetsiz Rahmet Olmaz Kompozisyon Örneği

Çivi Çıkar Ama Yeri Kalır Kompozisyon Örneği

Merhametten Maraz Doğar Kompozisyon Örneği

Niyet Hayır, Akibet Hayır Kompozisyon Örneği

Hak Gelince Batıl Gider Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.