Değerler Eğitimi

Otu Çek Köküne Bak Kompozisyon Örneği

Otu Çek Köküne Bak Kompozisyon Örneği

Otu Çek Köküne Bak;

Kişinin kimliği hakkında doğru bilgi edinmek isterseniz soyuna sopuna bakınız. Bataklıkta yetişen güllerin kokusu da çamur kokusunu andırır.

Karakteristik özelliklerimizin oluşmasında, belirli bir süreç içerisinde kimliğimizi oluşturması ve tam manası ile oturmasında çevremizdeki insanlar özellikle yakın çevremiz oldukça önemli ve büyük bir rol oynamaktadır. Çocukluk evremizi geçirdiğimiz dönemlerde hemen her şeyi yeni yeni öğreniyor oluruz ve hepimizin bildiği gibi konuşma, yürüme gibi bedensel hareketlerin yanı sıra karakteristik özelliklerimizi de bu çağlarda benliğimize alırız. Buradan hareketle anlayabiliriz ki özellikle bu çağlarda insanlardan gördüklerimiz ve iletişimimiz öğreneceklerimiz konusunda büyük yer kaplar.

Belirli yaşlara geldiğimizde kendi akranlarımızdan örnekler almamız gerekirse kendimize, hepimizin birbirinden farklı özelliklere sahip olduğunu görebiliriz. Bunun sebebi o an veya o yıllar değildir diyebiliriz, çünkü daha önce de bahsettiğimiz gibi birçok ruhsal-karakteristik özellik çok küçük yaşlarda oluşmaya başlar ve oluşumunu yine küçük yaşlarda tamamlar. Bu yaşlarda yanımızda bulunan insanlar sahip olduğumuz çevre hayatımızın tümünde büyük rol almaktadır.

Atasözümüz “Otu çek, köküne bak.” özet ile bir insanın öncelikli olarak kişilik açısından gösterdiği faaliyetlerinde en büyük payı ailesi ve genel çevresinin üstlendiğinden bahsetmektedir. Bir başka deyiş ile bir insanı tam manası ile özünde tanımak için o kişinin ailesi ve çevresini tanımamızın da bize fikir edinmemizde büyük öncülük edeceğidir de diyebiliriz.

Merhametten Maraz Doğar Kompozisyon Örneği

Niyet Hayır, Akibet Hayır Kompozisyon Örneği

Hak Gelince Batıl Gider Kompozisyon Örneği

Faydasız Baş Mezara Yaraşır Kompozisyon Örneği

Sel Gider Kum Kalır Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.