Değerler Eğitimi

Ne Doğrarsan Aşına, O Çıkar Kaşığına

Ne Doğrarsan Aşına, O Çıkar Kaşığına

Ne Doğrarsan Aşına, O Çıkar Kaşığına;

Kişi çok çalışırsa gelecek günleri de başarılı olur. Kazancı bol olur. Az çalışırsa kazancı, başarısı da az olur

Kimi zaman hayatın, kimi zaman ilerleyen zamanın ve yaşımızın ya da çevremizde yaşanan herhangi bir olayın bizlere getirisi bazı görevlerimiz vardır, bunlar için hepimiz kendimizden bir şeyler verir ve emeklerimizi esirgemeyiz. Bazen çalıştığımız bir iş için bazen ise sevdiğimiz bir kişi için. Aynı şekilde herkes için değişkenlik gösteren bu istekler ancak uğruna çaba sarf edildiğinde güzel sonuçlanacaktır.

Hayatın her evresinde varlığını sürdüren bu sorumluluk dediğimiz şey atasözümüzle de yakından ilgilidir. Bu doğrultuda yine hayatımızın bazı evrelerinden örnekler vermemiz gerekirse iş hayatından yola çıkabiliriz. Günümüz dünyasında insanlar belirli bir eğitim hayatı sonucu ya da bir eğitim almadan kendi yetenekleri ve istekleri doğrultusunda veya yalnızca yapabilecekleri işler adı altında çalışarak kendilerine bir iş hayatı kurarlar. Yanı sıra gündelik ve hayati yaşamlarını sürdürebilmek adına da yapmış oldukları işler karşılığında belirli miktarlarda ücretler alırlar. Bu da atasözümüzün en büyük örneklerindendir diyebiliriz.

Kısaca atasözümüz “Ne doğrarsan aşına, o çıkar kaşığına.” eğer bir şey uğruna gerçekten inanıp bunun için uğraşıp, çaba gösterirsek sonunda inancımızın ve önemlisi emeklerimizin karşılığını alarak kazanan taraf oluruz anlamında kullanılır.

Ayşe KOÇ

Saçın Ak mı Kara mı, Önüne Düşünce Görürsün Kompozisyon

Otu Çek Köküne Bak Kompozisyon Örneği

Zahmetsiz Rahmet Olmaz Kompozisyon Örneği

Çivi Çıkar Ama Yeri Kalır Kompozisyon Örneği

Niyet Hayır, Akibet Hayır Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.