Değerler Eğitimi

Mal Bulunur Can Bulunmaz Kompozisyon Örneği

Mal Bulunur Can Bulunmaz Kompozisyon Örneği

Mal Bulunur Can Bulunmaz;

Mal ve mülk kazanmakla elde edilir. Bugün kaybeden, yarın gayretli çalışması sonucu yine bulabilir. Ama canını kaybeden onu bir daha elde edemez. Bu bakımdan insan canının kıymetini bilmeli, onu tehlikeye atmamalı. Unutmamalı ki, sağlığı yerinde olan insan mal kazanabilir.

Hayatta birçoğumuz paraya değer veririz. Bazen öyle bir hale geliriz ki bizim yönettiğimizi sandığımız para aslında bizi yönetir. Paranın üstüne o kadar düşeriz ki bazen sırf daha fazla paramızın olması için canımızı bile tehlikeye atarız.

Para her insanın çalışması sonucunda elde edebileceği bir şeydir. Kaybettiğimiz zaman paramızı tekrardan kazanabiliriz, ama sağlığımızı tekrardan kazanamayız. Bu hayatta candan önemli bir şey yoktur. Paramızın canımızın önüne geçmesine izin vermemeliyiz. Örneğin, bazı insanlar ekonomik problemler ile karşılaştıklarında çalışıp yeniden ayağa kalkmak yerine kendilerine dahi zarar vermeyi düşünebilecek ve uygulayabilecek raddeye geliyorlar. Oysaki yeniden ayağa kalkmayı düşünüp gerçekten çabalasalar tekrardan mal varlıklarını elde edebilirler. Parayı kaybetmek canımızdan daha önemli değildir. Çünkü ancak ve ancak sağlığı yerinde olan insanlar çalışıp para kazanabilirler. Ve insanlar sadece paraya kıymet verip başka hiçbir şeye kıymet vermezlerse insanlarda onlardan uzaklaşır ve para kaybetme durumunda kimse yanında olup elinden tutmaz.

“ Mal bulunur Can Bulunmaz.” Atasözümüzü kısaca özetlememiz gerekirse hayatımızda paradan çok daha değerli ve para ile satın alınamayacak şeyler vardır, bunların başında can gelmektedir. Bu ve bunun gibilerin değerlerini bilmeli ve onları korumalıyız.

Nurşen KOÇ

Neden Para Biriktiremiyoruz? Para Biriktirme Yöntemleri

Yerdeki Yüze Kimse Bakmaz Kompozisyon Örneği

Otu Çek Köküne Bak Kompozisyon Örneği

Merhametten Maraz Doğar Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.