Değerler Eğitimi

İlköğretim Haftası Tüm Dosyalar (Derleme)

Okulların açılmasıyla birlikte İlköğretim Haftası kutluyoruz. Türkiye Milyonlarca öğrenci, binlerce öğretmen ve velilerin uzun bir eğitim-öğretim maratonuna başlayacaklar. Zaman zaman yorucu, zaman zaman eğlenceli bir dönemin başlangıcını da en güzel şekilde kutlamak gerekir diye düşünüyoruz.

Okullar bir toplumun eğitiminde- öğretiminde olmazsa olmaz bir kurumdur. Daha doğrusu kurumda ziyade bir ev, bir ocak, bir medeniyettir. Okullarımıza eğitimimize ne kadar önem verirsek ilerisi için o kadar umutlu oluruz. Eğitime önem vermeyen ülkelerin başka ülkelerin boyunduruk altında onursuzca yaşadığını geçmişte de görüyoruz şimdide görüp şahit oluyoruz. Eğitim öğretime harcanan her kuruş, verilen her emek yeni Türkiye’nin inşasında bir tuğladır. Eğitime, eğitimciye destek olalım.

Çocuklarımıza; hem biz eğitimciler olarak hem de veliler olarak okullarımızı sevdirelim. Onları okullarımızdan soğutacak, onurlarını zedeleyecek, utandıracak hal ve hareketlerden uzak duralım. Çocuklarımız isteklerini karşılamaya çalışalım makul istekler değilse ya da imkanımız yoksa, hayır, asla, sen sus,  demek yerine bunu onlara izah edelim. Unutmayın ki karşımızdaki bir insan bu durumda eğitimin bir parçası. Çocuk anlamaz, o ne bilir, burnumuzdan getirir gibi düşünmek yerine sadece duruşumuzu bozmadan sabırlı olalım. Zamanla çocuk sizin yaptığınız açıklamalara uyacaktır.

Tüm öğrencilerimiz yeni dönemde başarılı olmasını bir öğretmen, bir baba olarak içtenlikle diliyorum.

İlköğretim Haftası

Resimler, Boyama, Kutlama Metinleri Tüm Dosyaları

Boyama Sayfaları İNDİR

Pano Resimleri İNDİR

Dilekçe, Kutlama Metinleri İNDİR

Yazı ve Şiirler İNDİR

Ses Dosyası İNDİR

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.