Değerler Eğitimi

İki Baş Bir Kazanda Kaynamaz Kompozisyon Örneği

Genel
2.986

İki Baş Bir Kazanda Kaynamaz Kompozisyon Örneği

İki Baş Bir Kazanda Kaynamaz;

Ayrı ayrı düşünceleri ve kişilikleri bulunan iki kimse, bir arada yaşayamaz, birlikte yapılacak iş üzerinde birleşemezler.

İnsan aklının getirisi olarak birçok farklı konuda akıl yürütme ve fikir edinme yeteneğine sahiptir. Bununla beraber bir konu hakkında birbirinden farklı düşüncelere ve doğruluğuna inanan insanlar olması da oldukça doğaldır. Bir konu için birden fazla inanılası şık var ise iki ya da daha fazla kişi anlaşmazlığa düşebilir.

Aynı şekilde iki farklı inancı savunan insanların bir arada kalması ve herhangi bir amaç için birlikte çalışıp, ortak olarak ortaya bir şey çıkarmaya çalışmaları da olumlu sonuçlar veremeyebilir. Konuyu başka bir yerden ele alırsak, örneğin çevremizde bulundurduğumuz insanlar arasında seçim yaparken birçoğumuz öncelikli olarak anlaşabilme potansiyelimizi göz önünde bulundururuz ve seçimlerimizi bizden farklı zevklere ya da alışkanlıklara sahip olan insanlara nazaran daha fazla ortak yönümüz olan insanlardan yana kullanırız .

Özetle atasözümüz “İki baş bir kazanda kaynamaz.” herhangi bir iş ya da herhangi bir konuda zıt düşen insanlar belirli bir grupta bulunamaz veya birlikte bir işi sağlıklı sonuçlarla bitiremezler. (Değerler Eğitimi)

Çivi Çıkar Ama Yeri Kalır Kompozisyon Örneği

Merhametten Maraz Doğar Kompozisyon Örneği

Niyet Hayır, Akibet Hayır Kompozisyon Örneği

Faydasız Baş Mezara Yaraşır Kompozisyon Örneği

Sabır Acı İse de Meyvesi Tatlıdır Kompozisyon Örneği

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.