Değerler Eğitimi

Faydasız Baş Mezara Yaraşır Kompozisyon Örneği

Faydasız Baş Mezara Yaraşır Kompozisyon Örneği

Faydasız Baş Mezara Yaraşır;

Var olmak, demirci körüğü gibi nefes alıp vermekten ve mideyi dolup boşaltmaktan ibaret değildir. Hayatın anlamı yararlı olmak, işe yaramaktır. Yaşayan kimse bir işe yaramalı, bir baltaya kulp olmalıdır.

Birçok insan çok küçük yaşlarda sorumluluklar almaya başlar. Özellikle okul çağımız başladıktan sonra yıllarca süren eğitim hayatımızda birçok yerden önümüze birçok görev ve bunlara bağlı olarak birçok sorumluluk yüklenir. En büyük etken olan okulla birlikte de birçoğumuz küçük yaşlardan sorumluluklarımızı öğreniyor, hayatımızın önemli yerlerine koyuyor ve yerine getirmeye çalışıyoruz.

Yanı sıra bizlerinde denk gelmiş olabileceği birçok insan aynı şekilde çok küçük yaşlardan bu sorumlulukları tam anlamı ile kavrayamıyor ve yerine getirmiyor. Başlarda yaşları nedeni ile bu sorumluluk almama sorunu küçük gözükse de bu insanlar büyüdükleri zaman büyük tehlikeler doğurabiliyor. Örneğin eğitim hayatımızda karşımıza daha sık çıkan verilen ödevi yapmayan öğrenciler genellikle tüm eğitim hayatlarını bu şekilde geçiştiriyor. Buna bağlı olarak dersleri daha az anlıyor ve tüm bunların getirisi olarak daha çabuk yorulup, sıkılıyorlar normal olarak bu da mesleki hayatlarını etkiliyor. Aynı şekilde gündelik hayatlarında sorumluluk almayan, bir işle uğraşmayan ve faydası dokunmayan söz gelimi kimse için bir işe yaramayan insanlarda toplumda pek hoş bir karşılık kazanmıyorlar.

Özetle atasözümüz “Faydasız baş mezara yaraşır.” gerçek anlamında incelediğimizde bir insanın sorumluluk hissiyatından uzak, bir şeylerle meşgul olmadan kimseye bir faydası dokunmadan aksine yük olarak yaşaması yaşamıyor oluşundan farksızdır.

Facebook’tan takip Edin Bizi

Gemisini Kurtaran Kaptan Kompozisyon Örneği

Gençliğin Kıymeti İhtiyarlıkta Bilinir Kompozisyon Örneği

Görünen Köy Kılavuz İstemez Kompozisyon Örneği

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Hayeh dedi ki:

    Jeuejr