Değerler Eğitimi

Çivi Çıkar Ama Yeri Kalır Kompozisyon Örneği

Çivi Çıkar Ama Yeri Kalır Kompozisyon Örneği

Çivi Çıkar Ama Yeri Kalır;

Birine yaptığımız kötülüğü ne denli gidermeye çalışırsak çalışalım, yeni de o kötülüğün bir izi ve hatırası kalır. Bunun için kimseyi incitmemeye, kırmamaya gayret edelim.

Biz insanlar hayatın bize getirdikleri doğrultusunda bazı zamanlar bazı durumlarda birbirimize karşı kırıcı olabiliriz. Kırdıklarımızı ne kadar düzeltmeye çalışsak da elbet bir iz bırakacaktır ve bu unutulmayacaktır. Bazen biz insanlar kırdıklarımızı toplamaya çalışıp onları topladığımızı sansak da elbet kırılan kişi bunu hatırlayacaktır.

Bir kişiyi kırdıktan sonra özür dileyerek veya başka bir şey yaparak kendimizi affettirebiliriz fakat söz konusu hatayı devamlı yaparsak yavaş yavaş daha büyük izler bırakabiliriz ve artık onarılmayacak hale getirebiliriz. İnsanları kırmadan önce empati yaparak yani biri bana bunu yapsa nasıl hissederim diye düşünerek insanlara karşı daha hassas davranışlar sergileyebiliriz. Bazen birileri bizi kırdığında da daha iyi anlarız ki kırıldığımızda kötü hisseder hatta bizi kıran kişiden nefret edebiliriz. Bundan dolayı kırdığımız kişinin bizi affetmesi için ona biraz zaman tanımalı ve ona karşı anlayışlı olmalıyız.

“Çivi çıkar ama yeri kalır.” atasözümüzü kısaca özetlemek gerekirse insanları kırmadan önce düşünmeliyiz çünkü insanlar kırıldıkları olayları unutmaz ve bu tekrarlanmaya devam ettiği sürece artık affedemeyecek duruma gelebilirler.

Merhametten Maraz Doğar Kompozisyon Örneği

Niyet Hayır, Akibet Hayır Kompozisyon Örneği

Hak Gelince Batıl Gider Kompozisyon Örneği

Faydasız Baş Mezara Yaraşır Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.