Değerler Eğitimi

Yalnız Taş Duvar Olmaz Kompozisyon Örneği

Yalnız Taş Duvar Olmaz

Yalnız Taş Duvar Olmaz;

İnsanlar bir arada yaşamak zorundadırlar. Bu zorunluluk bir dayanışmayı, yardımlaşmayı gerekli kılar. Nasıl ki tek taşla duvar yapılamazsa, insanlar da tek başlarına tüm işlerinin üstesinden gelemezler

Doğumumuzdan bu yana çevremizde kendi seçimimiz dışı ve kendi seçimlerimizle hayatımıza aldığımız birçok insan tanımakta ve birçok insan ile birlikte varlığımızı sürdürmekteyiz. Aile, akraba gibi bağlarla bağlı olduğumuz insanlar seçimlerimiz dışı hayatımızdadırlar ve bu insanları en küçük yaşlarımızdan beri tanır onlarla yaşarız. Arkadaşlarımız ve bu gibi çevremizde bulunan insanlar ise kendi seçimlerimiz doğrultusunda bizim hayatımızda belirli roller oynarlar.

Hemen hemen hepimiz bu tip belirli çevrelere ve bağlara sahiptir. Kimimizin çevresi çok kalabalıkken kimimiz daha az insanla hayatını sürdürmektedir. Bu iki tip yaşam biçimi de kendi isteğimiz doğrultusunda oldukça normaldir. Fakat bazı insanlar tek başlarına var olmaktan ve hayatlarını bu şekilde devam ettirmekten yanadırlar. Bu tip bir yaşam biçimi ise insana birçok insan ile paylaşarak yaşayabileceği birçok duygununda mahrumiyetini getirecektir. Örneğin bir iş de yardıma ihtiyacımız olduğunda yardım isteyebileceğimiz insanlar bize her zaman rahatlık verir. Fakat yalnızlık seçimli insanlar böyle olaylarla karşılaştıklarında yalnız mücadele etmek durumunda kalırlar ve bizlere göre haliyle daha fazla yorulur daha fazla sıkıntı çekerler. Bir başka açıdan dertler ve mutluluk paylaşarak çoğalır denilir hep. Çevremizde bunları paylaşacak insan olmadığında çevremizde anlamsız gelme oranı da oldukça yüksektir.

Özetle atasözümüz “Yalnız Taş Duvar Olmaz” insanın insana maddi manevi her yerde her şekilde ihtiyacı vardır, yalnız insan olmaz ya da sağlıklı bir hayat sürdüremez anlamlarında kullanılabilir.

Bizi Facebook’tan Takip Edin

Şahin Sinek Avlamaz Kompozisyon Örneği

Affetmek Konulu Kompozisyon Örneği

Mayasız Yoğurt Çalınmaz Kompozisyon Örneği

Lokma Çiğnemeden Yutulmaz Kompozisyon Örneği

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.