Değerler Eğitimi

Su Akarken Testiyi Doldurmalı

Su Akarken Testiyi Doldurmalı, Kompozisyon Örneği

Su Akarken Testiyi Doldurmalı;

Kişi, eline geçen fırsattan yararlanmalı; geliri bol olduğu zaman ilerisini düşünerek para biriktirmeye, mal mülk edinmeye bakmalıdır.

Hayatımızda bazı şeyleri hep geciktiririz. Ve bu yetişememelerimiz yüzünden bazen büyük şeyler kaçırabiliriz. Oysaki çevremize bakıp o anda olan şeylere odaklansak yaşadığımız anlar daha verimli belki daha mutlu ve daha huzurlu şekilde şekillenebilir. En azından geriye dönüp baktığımızda geç kalmışlıklarımızdan pişmanlık duymayız.

Aynı zamanda o an olan şeyleri bir daha elde etmemiz mümkün olmayabilir, ki zamanın ne kadar geri alınamayacak bir şey olduğunu da biliyoruz. Yani anı ne kadar iyi değerlendirirsek hem içinde bulunduğumuz zamanda hem de daha sonrası için bize güzel bir dönüşü olacaktır. Tüm bu güzellikleri değerlendirmek yerine kaçışımız yüzeysel baktığımızda birçoğumuza saçma gelebilir fakat fark etmediğimiz dahi birçok zamanı ve güzelliği kaçırmakla meşgulüz.

Elimizdekileri toplarsak zamanın ne kadar değerli ve kaybedilmemesi, kaçırılmaması gereken bir şey olduğunu anlayabiliriz. Her anın kendine özel güzellikleri olduğunu ve bu güzel anlardan bize verebileceği birçok güzel şey olduğunu da unutmadan yaşamalıyız. ”Bugünün değerini anlamadan yarını bekleyen bu insanlar, dünün geçtiğini ve yarının belki hiç gelmeyeceğini düşünemiyorlar.” Onun içindir ki bizde değerler eğitimi ailesi olarak tekrar söylüyoruz; Su Akarken Testiyi Doldurmalı. Su akarken testiyi doldurmak gerek.

Nurşen Koç

Facebook’tan bizi takip edin, takipte kalın

Çalışmak Üzerine

Sanat Altın Bileziktir (Kompozisyon Örneği)

Bal Demekle Ağız Tatlanmaz (Kompozisyon Örneği)

Abanın Kıymeti Yağmurda Bilinir (Kompozisyon Örneği)

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.