Değerler Eğitimi

Sel Gider Kum Kalır Kompozisyon Örneği

Sel Gider Kum Kalır Kompozisyon Örneği

Sel Gider Kum Kalır;

Herhangi bir durumda önemli olan, kalıcı unsurlardır. Gelip geçici olan ögeler fazla önem taşımaz. Bundan dolayı bir işte ana unsurlara gereken önem verilmeli ayrıntılarla fazla zaman kaybedilmemelidir. Ayrıntı sonradan da eklenebilir.

Hayatımız boyunca birçok kişi ile tanışır ve birçok işle uğraşırız. Bunlarla ilgilenirken önümüze bir takım şeyler çıkar ve bunların bazıları önemli bazıları ise zaman kaybıdır. Bu zaman kaybı diye nitelendirdiğimiz işlerin üzerine gitmektense önemli işlerin üzerine gitmek bizim daha çok yararımıza olacaktır.

Bu konu sadece işler değil insanlar üzerinden de anlatılabilir. Örneğin edindiğimiz arkadaşlar bazıları bizim dostumuz olur ve her daim yanımızdadır, bazıları ise gelip geçicidir. Gelip geçici insanlar için kalıcı insanları kaybetmememiz gerekir. Eğer gündelik hayatımızdan da örnek vermemiz gerekirse okul sınavlarımızda çıkacak konulara çalışmak yerine tüm konulara çalışırsak sınav konularına daha az zaman ayırmış oluruz ve belki konuları tam pekiştiremememize sebep olur, sınavda da hata yapma oranımızı yükseltir.

” Sel gider kum kalır.” Atasözümüzü kısaca açıklamak gerekirse önemli işlerin, kişilerin yerine önemsiz değeri olmayan şeylerle uğraşırsak eğer sonuçları istediğimiz gibi gitmeyebilir ama eğer bizim için daha önemli ve değerli şeylerle uğraşırsak bizim için daha faydalı olacaktır.

Bizi Facebook’tan Takip Edin

Gemisini Kurtaran Kaptan Kompozisyon Örneği

Gençliğin Kıymeti İhtiyarlıkta Bilinir Kompozisyon Örneği

Yalnız Taş Duvar Olmaz Kompozisyon Örneği

Bakarsan Bağ Olur, Bakmazsan Dağ Olur Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.