Değerler Eğitimi

Şahin Sinek Avlamaz Kompozisyon Örneği

Şahin Sinek Avlamaz Kompozisyon Örneği

Şahin Sinek Avlamaz;

Büyük amaçlar, hedefler peşinde koşan ve kendini ona lâyık gören kimseler küçük, önemsiz, değersiz şeylerin ardına düşüp de boşa vakit geçirmezler.

Hayatımızın her döneminde hatta belki her anında birçok şey için kendimizi şartlandırırız, amaçlarımız-hedeflerimiz doğrultusunda birçok şeyden vazgeçer birçok şey için kendimizi ikna ederiz. Herkesin amacı, isteği kendisine göre, ideallerine, hedeflerine göre değişiklik gösterir. Büyük şeyler başarabilecek insanların hedefleri hiçbir zaman alçak olmayacaktır. Gerçekçi bir şekilde düşünürsek eğer insanlar hedeflerini her zaman seviyelerince belirler ya da belirlemelidirler. Seviyesinin düşük olduğunu bilen insanlarda hiçbir zaman kendilerine seviyeleri üzeri hedefler belirlemezler. Böyle bir şey olsa dahi hayal olmaktan farksız kalacaktır.

Aynı şekilde akıllıca düşünüldüğünde başarılı ve yüksek seviyeden sayabileceğimiz insanlar büyük şeyler başarmak yerine kendilerine küçük ve basit hedefler koyarak onlarla oyalanıp boşa zaman öldürmezler. Bu ifadenin herkes tarafından kabul edilmesi de oldukça olağandır. Herkesin yüksek seviyelere sahip olmayacağı da bir gerçektir ki bunun getirisi olarak da bu tip insanların büyük hedeflerle uğraşması da bir o kadar yersiz olacaktır.

Basitçe özetlememiz gerekirse “Şahin Sinek Avlamaz.” atasözümüz yüksek mertebeden insanların hedeflerinin, istekleri hayalleri ve amaçlarının da yüksek, büyük işler olacağıdır ve küçük işlerle uğraşmaları zararlarına olacağından zaman kaybetmezler.

Nurşen Koç

Bizi Facebook’tan takip edin

Lokma Çiğnemeden Yutulmaz Kompozisyon Örneği

Dağ Ne Kadar Yüce Olsa da Yol Üstünden Aşar (Kompozisyon Örneği)

Bakmakla Usta Olunsa, Kediler Kasap Olurdu-Kompozisyon Örneği

Sanat Altın Bileziktir (Kompozisyon Örneği)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.