Değerler Eğitimi

Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur Kompozisyon Örneği

Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur

Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur ;

Öfkesine kapılarak iş gören sonunda güç duruma düşer. Çünkü öfkeli, kızgın, sinirli insan iyi düşünemez, olup biteni iyi göremez, sonucu iyi hesaplayamaz. Bu yüzden de yanlış iş yapar.

Başımıza gelen olaylar gidişat ya da sonuç olarak kötü bittiğinde çoğumuz buna bağlı olarak tepkilerimizi de kötü seçer kimi zaman üzülür, kimi zaman öfkelenir ve bu durumun altından böyle kalkmaya çalışırız. Oysaki başımıza gelen olaylar ne kadar kötü olursa olsun her zaman her şeyin daha iyisi olduğu gibi daha kötüsü de vardır. Buradan hareketle diyebiliriz ki iyi ve kötü aks eder, bir nevi yankılanır.

Kötü sonuçlar veren bir olaya iyi tepkiler verip iyi karşıladığımızda altından kalkmamız, kabullenmemiz daha kolay olacaktır ve kötü seyir eden olay ortadan çabuk kalkacaktır ya da verdiği hasar daha az olacaktır. Zaten bulunan, karşılaşılan durum kötü iken bunun üstüne bu yönde gitmek ve olayı, kötü olanı daha da büyütmek olayın boyutunu bambaşka bir boyuta çekecektir ve çok daha büyük sorunlar çıkmaya başlayacaktır. Tüm bunların illaki bir sonu olmalıdır ve iyi bir son istiyorsak öfke, sinir, üzüntü gibi şeylerin çare olmadığını bilmemiz gerekmektedir çünkü bunlar devamlılık ve devamında kötülük getiren duygulardır.

Özetle atasözümüz “Öfkeyle Kalkan, Zararla Oturur.” bir olay karşısında verilen tepki sonucu büyük oranda etkiler. Kötü sonuçlar elde etmek istemiyorsak iyi olan tüm duyguları bu yönde kullanmalıyız. Kötü ve iyi olan devamlıdır ve birbirini büyütür anlamlarında kullanılmaktadır.

Bizi Facebook’tan takip edin

Şahin Sinek Avlamaz Kompozisyon Örneği

Sabır Acı İse de Meyvesi Tatlıdır Kompozisyon Örneği

Lokma Çiğnemeden Yutulmaz Kompozisyon Örneği

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.