Değerler Eğitimi

Mayasız Yoğurt Çalınmaz Kompozisyon Örneği

Mayasız Yoğurt Çalınmaz Kompozisyon Örneği

Mayasız Yoğurt Çalınmaz;

Bir işin başarıyla yürütülebilmesi, bir işten verim alınabilmesi için uygun bir ortama, gerekli araç-gerece, az da olsa bir sermayeye ihtiyaç vardır.

 

Hemen hemen her işe başlarken o iş için gerekli araç gereç, ilgilendirdiği konular hakkında fikir sahibi olmamız gerekmektedir. Bu tip gerekliliklere sahip işlere başladığımızda bunları yerine getirmeden giriş yapmışsak eğer o iş de bunlardan kaynaklı olarak aksilikler meydana gelmesi olağandır.
En basit konularda bile bir bilgi birikimimizin olması bizim için o konuyla ilgili işlere giriyor iken fazlaca katkı sağlayacaktır ve pozitif yönde geri dönüş yapacaktır. Yine aynı şekilde her işi kendi konusuna ve ilgili bölümlerine göre ayırdığımızda gerekli araçlar değişiklik gösterir ve hepsi kendine özgüdür. Örneğin kendine özgü herhangi bir konuda bir iş kurarken ya da böyle bir işe başvururken o iş için seçilmiş malzemeler elimizde bulunmalıdır. Mesela ilgili olduğumuz bir konuda herhangi bir satış noktası açmak istediğimizde bu iş için bir miktar para sahibi olmamız gerekmektedir. Ve aynı zamanda bu işe karşı bilgi, yetenek olması gereken şeylerdir.

Özetle atasözümüz “Mayasız Yoğurt Çalınmaz.” yoğurt elde etmek için maya nasıl olmazsa olmaz ise yukarıda bahsettiğimiz gibi bir işe başlarken tüm gerekli şeylerin maya işlevi gördüğü ve onlar olmadığında istenilen sonuca, başarıya varamayacağımız anlamındadır.

Değerler Eğitimi

Ayşe Koç

Bizi Facebook’tan Takip Edin

Lokma Çiğnemeden Yutulmaz Kompozisyon Örneği

Hamama Giren Terler Kompozisyon Örneği

Dağ Ne Kadar Yüce Olsa da Yol Üstünden Aşar (Kompozisyon Örneği)

Sanat Altın Bileziktir (Kompozisyon Örneği)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.