Değerler Eğitimi

Maşa Varken Elini Ateşe Sokma Kompozisyon Örneği

Maşa Varken Elini Ateşe Sokma Kompozisyon Örneği

Maşa Varken Elini Ateşe Sokma;

“Her işin bir ehli vardır, insan, bütün işlerimi kendim yapacağım diye düşünmemelidir. Başka birine yaptırabileceğimiz tehlikeli işe kendimiz girmemeliyiz.”

 

Hemen hemen her gün birçok sorun ile karşı karşıya kalırız. Tüm bu sorunlardan bir çıkış yolu bulabileceğimiz gibi yanlış düşünceler ve yanlış kararlar sonucu bize zarar verebilecek birçok yolun varlığını da biliriz. Fakat neredeyse hiçbirimiz zarar nereden ve kimden gelecek olursa olsun bize uğramasını istemeyiz. Ki bu zararlı yollar ile bizzat karşı karşıya kaldığımızda doğru kararlar vermek, kendi kendimizi zarara uğratmamak için elimizden geleni yaparız, yapmalıyız.

Bu tip durumlarda acele etmek yerine yavaş düşünmek sağlıklı kararlar vermemiz için bir yardımcı, seçilmiş iyi bir yol olabilir. Zaten hiçbirimiz bu tip durumlarda işimizi riske atmaktan hoşlanmayız. Atasözümüzün genel manası da bir bakıma zarar gelecek yerde riskin bulunamayacağı, aynı şekilde risk almanın yersiz olacağı cümlesine denk gelmektedir diyebiliriz. Yanı sıra bazı durumlar için elimizde var olan şeylerin riske atılamayacağı kimi zaman verdiğimiz kararların risk alınmadan var olmuş olması da diyebiliriz.

Elimizdekileri iyi değerlendirmelerimiz sonucu zarara uğramak bizden uzak olacaktır. Zararlı bir yoldan dahi gelebilecek olandan bizi koruyacak olan bir yol da illaki vardır. Atasözümüzün en sade açılımı budur.

Nurşen Koç

Bizi Facebook’tan takip edin

Dağ Ne Kadar Yüce Olsa da Yol Üstünden Aşar (Kompozisyon Örneği)

Sanat Altın Bileziktir (Kompozisyon Örneği)

Adalet ile Zulüm Bir Yerde Barınmaz (Kompozisyon Örneği)

Abanın Kıymeti Yağmurda Bilinir (Kompozisyon Örneği)

Bal Demekle Ağız Tatlanmaz (Kompozisyon Örneği)

Dost, (Kompozisyon Örneği)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.