Değerler Eğitimi

Lokma Çiğnemeden Yutulmaz Kompozisyon Örneği

Lokma Çiğnemeden Yutulmaz Kompozisyon Örneği

Lokma Çiğnemeden Yutulmaz Kompozisyon Örneği;

“Bir işin iyi sonuçlanması için gereken önem ve çalışma gösterilmelidir.”

 

Bizler tüm işlerimizi yaparken farkında olmasak da birçok basamak geçer ve tüm basamaklar için ayrı emekler veririz. Büyük bir iş için bile yola çıksak önceliğimiz her zaman sonuçtan daha basit adımlarla başlar. Bir bina yapmak için ilk başta nasıl temel atılıp ardından katlar üst üste geliyor ise gündelik hayatımızda dahil tüm işlerimizde sistem buna benzer şekildedir diyebiliriz. Eğer ki bir işi yaparken direk sonuca ulaşmaya çalışırsak başarısız oluruz ve bu da demek oluyor ki küçük işler için sabretmeliyiz ki büyük işler başarıp büyük sonuçlar alalım.

Bunun yanı sıra çalışmak, çaba göstermek başarıya giden yolda en büyük araçtır bizler için. İşlerimizde önümüze çıkan tüm basamaklar için ayrı çaba bizleri en güzel gelen başarılara götürebilir ve başarılar; her zaman, her koşulda emeklerimizin bize sunduğu ödüller, armağanlardır. Ayrıca bizim için en değerli, en güzel şeyler her zaman için kendi emeklerimizin ve kendi alın terimizin bize sundukları, bize layık gördükleridir.

“Lokma çiğnenmeden yutulmaz” atasözümüz bir işi başarmak için sabretmeli önümüze çıkan tüm adımları en iyi şekilde geçmeliyiz ki istediğimiz sonuca ve başarılara ulaşabilelim anlamı taşımaktadır.

 

Bizi Facebook’tan Takip Edin

Dağ Ne Kadar Yüce Olsa da Yol Üstünden Aşar (Kompozisyon Örneği)

Sanat Altın Bileziktir (Kompozisyon Örneği)

Adalet ile Zulüm Bir Yerde Barınmaz (Kompozisyon Örneği)

Abanın Kıymeti Yağmurda Bilinir (Kompozisyon Örneği)

Bal Demekle Ağız Tatlanmaz (Kompozisyon Örneği)

Sabır, Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.