Değerler Eğitimi

Irmaktan Geçerken At Değiştirilmez Kompozisyon Örneği

Irmaktan Geçerken At Değiştirilmez

Irmaktan Geçerken At Değiştirilmez;

Bir işin can alıcı yerine gelindiğinde esas üzerinde değişiklikler yapmak doğru değildir. Bir yöntemden başka bir yönteme geçerken tehlikeli davranışlardan sakınmak gerekir.

Bir işe girişirken ve başlarken öncelikle o iş esnasında kullanılacak olan araç gereçler, izlenilecek olan yol ve tutum, nasıl başlayıp nasıl bitireceğimiz gibi konularda fikir sahibi olmak gerekir. Ve gerekenleri toplamak oldukça önemlidir,   sonucu büyük oranda etkiler. Daha sonra işi yürütürken tüm bunlar belirli ve elimizin altında olduğu zaman işten zaman kazanabilir, daha çabuk bitirebilir daha doğru ve sağlıklı sonuçlar alabiliriz olağan olan da budur.

Baştan planlar yapmak kafamızda kurgulamak ya da daha derin planlar ile tam anlamıyla konuyu kafamıza oturtturmak yapacağımız şeye başlamadan önce işimiz ne olursa olsun her zaman daha verimli sonuçlar verir. Bunu gerek iş hayatımız gerekse okul hayatımız ya da gündelik hayatımızdan birçok örnek ile açıklayabiliriz. Fakat tüm bu planları yaptıktan sonra planı işleme kısmında gidişatta herhangi bir şeyden değiştirmek yerine başka bir şey koymamalı.  Planın öncesi ya da sonrasındaki bağlantılı birçok şeyi de beraberinde değiştirmek isteyecektir.  Böylelikle plan tamamen değişiklik getirecek ve verimini kaybetmesi de kaçınılmaz olacaktır.

Özetle atasözümüz “Irmaktan Geçerken At Değiştirilmez” bir olay ya da önceden planlanmış bir şey sürerken o olayın adımları atlanmaz ya da değiştirilmez böyle bir şey söz konusu olduğunda olay iyi sonuçlar vermez.

Bizi Facebook’tan Takip Edin

Şahin Sinek Avlamaz Kompozisyon Örneği

Mayasız Yoğurt Çalınmaz Kompozisyon Örneği

Lokma Çiğnemeden Yutulmaz Kompozisyon Örneği

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.