Değerler Eğitimi

Hamama Giren Terler Kompozisyon Örneği

Hamama Giren Terler Kompozisyon Örneği

Hamama Giren Terler;

Bir işe giriştiyseniz, o işin güçlüklerini ya da giderlerini göze almalısınız.

Bir işe başlamadan önce yapacağımız işe karşı fikir edinmiş olmak, işin bize getirilerini ve bizden götüreceklerini biliyor olmak o işe başlarken daha verimli sonuçlar almamızı sağlayacaktır. Aynı şekilde şunları da söyleyebiliriz; bir işi sonuçlandırmak istiyorsak o işin tüm zorluklarını önceden biliyor olmak tüm bunlara göğüs germek için gerekli tedbirdir.

Konuya devam ederken şunları da söyleyebiliriz; bir işi yaparken karşımıza çıkan zorluklar önceden kendini belli ettiği takdirde dahi hiçbir koşulda vazgeçmemeliyiz. Aynı zamanda bilmeliyiz ki karşımıza çıkan her şeyin her zaman zorluk payı illaki vardır. Örneğin gündelik yaşantımızdan baz alırsak en basit dediğimiz işlerin bile kendimizce zorlu yanlarını görebiliriz. Zorluklar onları aşacak kişinin güvenine, kararlılığına, sabrına kalmıştır da diyebiliriz. Zor kavramı kişiden kişiye değişiklik gösterebilmekte, soyutluğunu ortaya koyabilmektedir.

Bir işe başlarken ne kadar zor olursa olsun aşılabilecek olduğunu unutmamalıyız. Zor herkes için her koşulda farklılık gösterebilir ve her yerde illaki karşımıza çıkar. Atasözümüz “Hamama giren terler.” bundan bahsetmekte ve başka bir deyişle bir işe kalkışıyorsak tüm zorluklara, oradan gelebilecek her şeye hazır olmamızı öğütlemektedir.

Nurşen Koç

Bizi Facebook’tan Beğenin

Bakmakla Usta Olunsa, Kediler Kasap Olurdu-Kompozisyon Örneği

Dağ Ne Kadar Yüce Olsa da Yol Üstünden Aşar (Kompozisyon Örneği)

Sanat Altın Bileziktir (Kompozisyon Örneği)

Adalet ile Zulüm Bir Yerde Barınmaz (Kompozisyon Örneği)

Abanın Kıymeti Yağmurda Bilinir (Kompozisyon Örneği)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.