Değerler Eğitimi

Gemisini Kurtaran Kaptan Kompozisyon Örneği

Gemisini Kurtaran Kaptan Kompozisyon Örneği

Gemisini Kurtaran Kaptan;

Yetenekli, becerikli kimse, herkesin ne yapacağını şaşırdığı karışık bir ortamda bütün tehlikeleri atlatarak işini iyi bir sonuca ulaştırır.

İnsanlar başlarına gelen kötü olaylar karşısında kimi zaman yanlış ve yersiz tepkiler vererek durumu daha kötüye ve çıkmaza sokabilirler. Kimi zaman kimi insanlar ise bu tip durumlarla karşılaştıklarında ne yapacakları konusunda kararlıdırlar ve tepkileri olsun, olaya bakış açıları olsun bütünüyle gerekli ve mantıklı hareket ederek olaya yeni boyutlar kazandırır ve olayı çözüme daha yakın dururlar ve her koşulda başlarının çaresine bakabilirler.

Bu iki tip insan arasında sonuç odaklı oldukça büyük farklar vardır. Büyük tepkiler verip özellikle yanlış ve aceleci kararlar veren insanlar sonuçta yanılma olarak daha büyük bir paya sahiptirler. Aynı şekilde acele etmeden, sakin kalan ve kararlı, mantıklı hareket eden insanlar özelliklerinin faydasını oldukça fazla bir şekilde görürler. Örneğin atasözümüzü bu açıklamaya uyarladığımızda bir kaptan gemisiyle zor bir durumda kaldığında kendi başına doğru kararlar alıp başının çaresine bakabilme şansına sahip ise gemiyi kurtaran illaki kaptan olacaktır.

Özetle atasözümüz “Gemisini kurtaran kaptan.” zor bir duruma düşüldüğü anda insan en kısa sürede doğru kararlar alıp başının çaresine bakabildiği zaman bu insan her bir zor durumla karşılaştığında zorluğu aşabilme gücüne sahiptir demektir.

Ayşe Koç

Bizi Facebook’tan Takip Edin

Dolu Bardak Su Almaz Kompozisyon Örneği

Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur Kompozisyon Örneği

Şahin Sinek Avlamaz Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Bence berbat