Değerler Eğitimi

Dolu Bardak Su Almaz Kompozisyon Örneği

Dolu Bardak Su Almaz

Dolu Bardak Su Almaz;

Bilinmeli ki, her insanın kaldıracağı, taşıyacağı bir yük vardır. Eğer bu yükten fazlası kendisine yüklenir ve taşıması istenirse verimli bir sonuç da umulmamalıdır. Çünkü gücünün üstündeki bir yükün altından yıkılıp kalması, çöküp ezilmesi kaçınılmazdır. Bu bakımdan her kişiye ancak yapabileceği bir işi yüklemek lâzımdır.

 

Yaşamımız boyunca birçok iş ve sorumluluk ile karşılaşmışızdır. Bunlardan bazılarını yapabilmiş, bazılarının altından kalkabilmişizdir ama bazıları için aynı şey geçerli olmamıştır. Çünkü her insanın kaldırabileceği belli bir yük vardır ve bundan fazlasını ona verirseniz altından kalkamaz.

Hepimizin belli bir gücü ve kapasitesi vardır. Eğer bu gücümüzü ve kapasitemizi aşan işler-sorumluluklar üzerimize yüklenirse tökezleriz ve verimli bir sonuç almayı bekleyemeyiz. Örneğin sayısal yapabilen bir kişiye tamamen sözel bir sınav yapılsa o kişi takılır ve iyi bir sonuç alamaz. Eğer bir işin altından kalkabileceğimizi düşünüyorsak o işi üzerimize almalıyız. Bu konuyu başka bir yerden ele almamız gerekirse hemen hemen herkesin sorunları, problemleri vardır. Bu sorunlar ve problemleri bir yerden başlayarak çözmezsek başka sorun ve problemler üstüne geldikçe bu sorunlar da içinden çıkılmaz bir hal alabilir.

Dolu Bardak Su Almaz.” atasözümüzü kısaca özetlememiz gerekirse altından kalkıp çözebileceğimiz sorunları ve sorumlulukları almalıyız. Altından kalkamayacağımızı düşündüğümüz problem ve sorumlulukları üstümüze almamalıyız. Eğer almaya kalkışırsak üstesinden gelemeyiz.

Bizi Facebook’tan Takip Edin

Lokma Çiğnemeden Yutulmaz Kompozisyon Örneği

Şahin Sinek Avlamaz Kompozisyon Örneği

Mayasız Yoğurt Çalınmaz Kompozisyon Örneği

 

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.