Değerler Eğitimi

Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanar

Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanar Kompozisyon Örneği

Yalancının Mumu Yatsıya Kadar Yanar;

Yalanı uzun süre doğru diye yutturmak mümkün değildir. Bir kimsenin söylediği söz yalan ise durum çok geçmeden anlaşılır ve söyleyenin yalancı olduğu ortaya çıkar.

 

Yalan; gerçeklere, doğrulara aykırı olan anlamındadır. Bu açıklamaya göre kimi zaman söylenmiş bir söz, kimi zaman bir hareket yalandan sayılabilir. Bazen bizlere çok küçük gelen bir yalan beraberinde birçok yalanı getirerek bütün hayatımızı dahi etkileyebilecek boyuta gelebilir ve büyük sorunlara yol açabilir. Oysaki yalan karşı tarafı yanılttığımızı düşünmemize yol açsa bile en zararlı taraf her zaman için kendimizdir ve yalnızca kendimizi kandırmakla kalırız.

Birçoğumuz yalan söylerken düşünmeden sadece o anlık karşı tarafı geçiştirmek için çaba göstersek de yalanlar uzun sürelidir ve bu süre zarfı içerisinde er ya da geç ortaya çıkarlar. Bunu bile bile yalan söylüyorken bile bir nevi kendimizi kandırmaya devam etmiş oluruz. İnsanları doğrudan uzaklaştırmanın, düşüncelerine kendi kurgularımızla yön vermenin oldukça yanlış bir hareket olacağı da güpegündüz ortadadır.

“Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.” atasözümüzü kısaca özetlememiz gerekirse basit bir deyişle “Gerçeklerin er geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır.” sözü ile bağdaştırmamız yerinde olacaktır.

Bizi Facebook’tan takip edin

Ahlaken Kötü Olan ve Yerilen Davranışlar

Değerler Eğitimi adına AYŞE KOÇ

Etiketler:

Yorumlar
  1. Maharet dedi ki:

    Ne olcn

    1. Anonim dedi ki:

      Malllllll

    2. Anonim dedi ki:

      Kere ker

  2. Anonim dedi ki:

    bilmemm

  3. Anonim dedi ki:

    ya sen se olcan

  4. Anonim dedi ki:

    ya sen ne olcan

  5. Anonim dedi ki:

    polis oldum bile