Değerler Eğitimi

Saygı Üzerine Kompozisyon Örneği

Saygı üzerine kavramına baktığımızda hayatımızı değerli kılan bir çok şey vardır. Bunlardan bir tanesi, belki de en önemlisi saygıdır. Saygı ve sevgi kavramını kuru bir tanımdan çıkarıp içerisini doldurduğumuzda yaşamı anlamlı kılacak bir çok anahtarı barındırdığını görürüz.

Saygı üzerine ne söyleyebiliriz diye baktığımızda saygının çok geniş anlamlı bir değer olduğunu fark ederiz. İçerisinde büyüğe, küçüğe, yaşlıya ve daha birçok kişiye veya kişilere saygı anlamı taşır. Gerek dinimiz gerekse törelerimiz bizlerin saygıya ne kadar önem vermemiz gerektiğini gösterir.

Toplumumuzdaki en önemli değerlerden birisi hiç kuşkusuz büyüklere saygıdır. Bir yerde otururken oraya bir büyük geldiğinde ayağa kalkmak, büyüklerin yanında yüksek sesle konuşmamak, söze karışmamak, büyüklerin karşısında ayak ayak üstüne atmamak, hep büyüğe olan saygımızdandır. Toplum olarak bizler bunları benimsemişizdir. Bir başka saygı yaşlılara olan saygıdır. Bir yaşlı geldiğinde veya bir ulaşım aracında hemen ona yer veririz, ona hürmet eder, başköşeye oturturuz. Bu bizim yaşlılara olan saygımızdandır.

Toplum olarak saygı üzerine çok söz söylemişizdir ve saygıya çok önem vermişizdir. Fakat çok önem versek de saygı ile korku arasındaki farkı iyi kavramak gerekir. Korku ile yapılan yapmacık davranışlar karşı tarafı aldatmaktan başka bir şeye yaramaz. Samimiyetsizdir. Oysa saygıda kalben iyi niyetin tezahürü olan bir davranış incelik vardır. Gerçek manada saygı da aslında budur.

Ailemizden, atalarımızdan bizlere bırakılan en büyük miraz kuşkusuz saygı ve sevgidir. Değerler eğitimi yaşatmada saygı değeri çok çok önemlidir. Şunu unutmayalım ki bizler insan olduğumuz için her şeye her düşünce saygıgöstermek gerekir. Tatlı dille saygı çerçevesinde sorunlarımızı halletmeliyiz.

Saygı Üzerine Kompozisyon Örneği

Facebook’ta bizi takip edin

Bu yazıya da bakabilirsiniz

Etiketler:

Yorumlar
  1. Veledsinizzzz dedi ki:

    Kötuuuuuuuuuuuı

    1. Edasevda dedi ki:

      Bencede

      1. Katiluyoyom dedi ki:

        Jdjsjsks

        1. Hanife dedi ki:

          Bencede

    2. Anonim dedi ki:

      Niye

    3. Hazal dedi ki:

      Bence çokkkkk kötüüüüüü

  2. Anonim dedi ki:

    Arkadaslar ben beyendim

    1. Anonim dedi ki:

      Hicte degil

      1. Hazal dedi ki:

        Niyeymiş o çok ta iğrenç bi kere

        1. Tkkgxigxd dedi ki:

          Katılıyommmmm

          Hello

          ❤♥️

    2. Anonim dedi ki:

      Kötü

    3. İsimsiz dedi ki:

      Beyendim değil beğendim

  3. Tkkgxigxd dedi ki:

    Katılıyommmmm

    Hello

    ❤♥️

  4. Melodi dedi ki:

    Ama lakin ancak gibi sözcükler koymamışsınız bu yüzden hiç işime yaramadı

  5. Melodi dedi ki:

    Bayıldımmmmmmmmmmmmmkklmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  6. Anonim dedi ki:

    Çok iyi ama biraz daha kısa olabilirdi
    Okurken çok yoruldum

  7. ömer dedi ki:

    güzelll
    7