Değerler Eğitimi

Sanat Altın Bileziktir (Kompozisyon Örneği)

Sanat Altın Bileziktir

Sanat Altın Bileziktir ;

Sanat bir kimsenin bir işi en iyi bir biçimde her yerde ve şartta yapmasıdır. Bir sanata sahip kimse, sanatını uygulama alanına sokarak ondan geçimi için kazanç sağlar, yararlanır. Dolayısıyla sanat, altın gibi değerini hiçbir zaman kaybetmez.

Sanat altın bileziktir sözünü açıklayınız

Sanat, duyguların dışavurumunun tüm yöntemleridir. Bu yöntemler yardımı ile ortaya çıkan üstün yaratıcılık eserleridir. Herkesin sahip olamayacağı, sahip olanların ise en büyük zenginliğidir sanat. “Sanat altın bileziktir.” atasözümüzde de bu zenginlikten bahsedilmektedir.

Sanat bize kimi zaman kendi içsel dünyamızın, hayal gücümüzün meyvesini verir, kimi zaman ise var olan şeyleri nasıl gördüğümüzü-duyduğumuzu ve onları nasıl işlediğimizi anlatır. Mesela bir müzik eseri tüm insanlara farklı duygular ve düşünceler hissettirebilir. Aynı şekilde bir resim birçok kişide birçok duygu, his uyandırabilir. Bir ressam dahi çizdiği resimde başka bir şeyden yola çıkmış başka fikirler üretmiş ve o resmi ne kadar farklı görmüş olursa olsun karşı tarafta uyandırdığı hisler çok başka olabilir. Hatta belki de sanatı sanat yapan asıl etmenlerden biri de budur. Bir insanın kendi duygularını en açık anlatma yöntemlerinden olsa da yazmak, bir yazıdan birçok kişi çok farklı anlamlar çıkarabilir. Herkes kendinden bir şeyler bulabilir.

İşte bu yüzden altın bileziktir sanat. O kadar önemli o kadar değerli. Ve belki de hepimizin içinde gizli koca bir sandık hazine.

Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından birisi kopmuş demektir (Mustafa Kemal Atatürk)

Değerler Eğitimi değerlerine değer kat

Bizi Facebook’ta takip edin

Dostluk kompozisyon örneği

Atatürk’ün Sanatla İlgili Sözleri

Türküler Üzerine (Kompozisyon Örneği)

Yazmak Üzerine Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.