Değerler Eğitimi

Sağlık üzerine (Kompozisyon Örneği)

Hayatta bizlere sunulan en büyük nimetlerden birisi hiç kuşkusuz ki sağlık olmaktadır. Peki tanım olarak sağlıklı insan kimdir?  Bedenen ve ruhen sıkıntı çekmeyen uzuvları doğru çalışan, aklı başında insanlara sağlıklı insan denir.

Günümüzde birçok hastalık yadoğuştan geliyor ya da doğduktan sonra vucudunuza yerleşiyor. Kimi sağlık sorunları ırsi(Soyabağlı) olabildiği gibi kimiside temiz olmamak ve diğer dış unsurlar nedeni ile vucudu sarıyor.

Sağlıklı bir ruh ve bedene sahip olmak Allahını bizlere verdiği en büyük nimettir. Sağlığımızın önemini anlatacağımız en önemli anlar hastalandığımız zamanlardır.  En ufak bir yerimiz ağrıdığında acılar çekeriz. Günlük işlerimizi yapmakta zorlanırız. Yaşadığımız bu sıkıntı ve acılar bizlerin Sağlığımızın kıymetini bilmemiz de katbekat faydası olur.

Hayal edin hergün farkında olmadan onca yolu yürüdüğümüz ayağımızın kırıldığını. Artık üzerine basmayacak oluşumuzu. Ne kadar zor olurdu değil mi? Tuvalete bile yalnız gidemez, temel ihtiyaçlarımızı bile zar zor karşılardık. Arkadaşlarımız gibi koşup oynayamaz, okula gidemezdik. Hem de büyük acılar yaşardık.

Boşuna dememiş atalar her için başı sağlık diye. Sağlığımıza dikkat edelim. Temizlik konusunda daha duyarlı olalım. Bir şeyesahipken kıymet bilelim. Unutmayın sağlığımız bize Allah’ı bir hediyesidir.

Değerler Eğitimi Kompozisyon Örneği Sağlık

Sağlıkla ilgili bunu da okuyun

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.