Değerler Eğitimi

Sabır İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sabır İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sabır İle İlgili Kompozisyon Örneği;

Sabır doğanın bir gereği olmalıdır. İnsanın yaratılış amacı vardır. İnsanlar doğası gereği her canlıda olduğu gibi doğar, büyür ve ölürler. Yaşamını idame ettirirken gerek mutlu gerekse üzüntülü anlar yaşarlar. İnsanların yaşadıkları bu duygular içerisinde üzüntüler bazen insanı isyana bazense hayattan koparmaya yetebilir.

Yazımızın başında da belirttiğim gibi insanın bir yaratılış amacı vardır. Bu amaç doğrultusunda insanın çektiği sıkıntı ve acıların da bir sebebi olduğunu bilmek gerekir. Yaşanılan zorluklar, olumsuzluklar karşısında sabretmesi onun mücadeleci yönünü ön plana çıkarırken aynı zamanda insanı isyan etmektense uzak tutar. Bir söz vardır;

sabır acıdır, meyvesi tatlı

diye. Bir de atalar derlerya “Sabreden derviş muradına ermiş” Gerçektende insan sabrederse, acele etmeyip te beklemesini bilirse sabretmek onun için bir mükafat olur. Hatırlayın Hz. Eyüp Peygamberin hikayesini, onca ağrılarına ve yaralarına rağmen öf dahi demeden sabretmesini bilmiştir.

Hayatta her ne olursa olsun, başımıza her ne gelirse gelsin sabretmesini bilmemiz gerekir. Hayata daima iyi yönden bakmalı, başımıza gelen her olayda şükretmeli ve her zaman sabretmesini bilmeliyiz. Aceleci davranmak, isyan etmek bizleri daima hataya zorlar lakin insan sabrederse olgunlaşır. Değerler eğitimi açısından da sabır önemli bir değerimizdir.

Kompozisyon Örneği, Sabır Kompozisyon örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.