Değerler Eğitimi

Peygamber’e Mektup Kompozisyon Örneği

Ya Rasulallah, Sen güzeller güzeli Peygamberim, yine sonsuz salatü selam olsun. Hoş ve lezzetine doyum olmayan bir şekilde başlıyorum satırlarıma.

Bu mektubu sana özlem duyduğum için yazıyorum. Seni görmeyi isterdim. Ashab-ı Kiram’ın tattığı lezzeti ben de tatmak isterdim. Ya Rasulallah hitabı,  dudaklarımdan dökülürken karşımda senin olmanı isterdim.

Gittin gideli, dünya esaret altına girdi. Ey Nebi, Sen ümmetini düşünürken, ümmetin seni unuttu. Nefislerinin kölesi oldu. Nefsin rehberi de şeytan oldu. Bozulacaksınız demiştin ümmetin seni yalancı çıkarmadı. 72 fırkaya ayrılacaksınız demiştin kaç fırka olduk sayamadım ey Nebi! Dünyanın kendisi mi kötü yoksa Sen gittin diye mi dünya bu kada kötü? Ben karar veremedim ey Sevgili, bari bunu öğret bana.

Ya Rasulallah, sen gittin Ebu Bekirler, Ömerler, Musablar da gitti. Sen gittin gideli Ebu Cehiller türedi. Ey Nebi, Sen ümmetini düşünürdün. Sana ümmetinden haber getirdim. “Ümmetin seni unutmadı.” Unutamaz ki ümmetin seni, belki anlayamaz, ama asla seni unutmaz, seni unutan gönül yaşar mı ki ey güzeller güzeli! Seni anlamayan diller, konuşmuş sayılabilir mi ki ey kelimelerin en tatlısı. Ümmetin seni unutmadı. Sen ilk günkü gibi hatırlanıyor ve seviliyorsun. Ama keşke seni daha iyi anlayabilseydik. Keşke senin gül cemalini bir kez dahi olsa görebilseydik.

Ya Rasulallah, tebliğ ettiğin ayetleri tac ettim başıma. Senin sünnetini taş eyledim tacıma. Bir Fatıma, bir Ali olamadık, tesettürümüze sahip çıkamadık. Ya Rasulallah senin zamanındaki İslam’ı özledim. Müslüman kardeşime zulüm edilirken izledim, karşı gelemedim. Ya Nebi, imanımız zayıflıyor, günahımız çoğalıyor. Senin adaletini, şefkatini özledim. Yetime sahip çıkışını, başını okşayışını özledim.

 Okudum Kur’an-ı Kerim’i, uyguladım hayatımda. Hayatıma renk geldi Kur’an’ın ışığında. Cennette Rabbim komşu eylesi bizleri sana. Ben seni görmedim, görmeden sevdim. Hayatım sünnetinle süsledim.

Ya Rasulallah Seni canımdan çok özledim. Seni canımdan çok özledim Sultanım.

 Değerler Eğitimi – Kompozisyon Örneği

Rabia Yıldız

Etiketler:

Yorumlar
  1. galip58.06.47 dedi ki:

    Test