Değerler Eğitimi

Dostluk kompozisyon örneği

Hayatımda en önem verdiğim iki şey:  sevgi ve dostluk. Örneğin; aile arasında olan sevgi, arkadaşlarımızla ilişkilerimizde verdiğimiz değer ve karşılığında aldığımız değer benim için oldukça önemli.

Hayallerimizi, hedeflerimizi gerçekleştirmemiz için bize destek çıkan, bizimle aynı düşüncelere sahip, her şeye rağmen bizim yanımızda olan biriyle dost olmalı, dostluk kurmalıyız.. Mesela biz üç kişiden oluşan bir arkadaş grubuyuz. O kadar çok sınav atlattık ki, ne mesafelere, ne paraya, ne de duygularımıza hiçbir zaman yenilmedik. Bunun temel nedeni de birbirimize belki kendimize duymadığımız kadar güven duymamız. İnsanın ailesi dışında kendinden çok düşündüğü birileri olması çok zordur ama biz bunu öyle güzel aştık ki her fırsatta buluşup bir şeyler paylaşma yoluna giden benliklerimiz bununla beslenir oldu. Ünlü bir düşünür “Herkes kendi aklına göre dost edinir. Her kuş kendi cinsiyle uçar. Kartallar kartallarla. Kargalar kargalarla.” demiş.

İnsanın hayatında, kendine tavsiye veren gerçek dostları olmalı. Herkesin hayalindeki gibi kendisine benzeyen bir arkadaş bulması dileğiyle.

Unutmayın! Hayatta parayla alınamayacak en değerli şey; dostluk, senin derdini kendi derdi gibi gören dosttur.

Bu Yazıya da Bakabilirsiniz……………………..

Arkadaşlık ( Hikaye Örneği)

Aile Sevgisi

Ahilik (Afişli)

 

Cansu Özgür

Etiketler:

Yorumlar
  1. Ertuop dedi ki:

    Gerçekten çok yardımcı oldunuz

  2. Ertuooj dedi ki:

    Gerçekten çok yardımcı oldunuz

  3. Fjlşn dedi ki:

    Çok güzel yardımcı oldunuz