Değerler Eğitimi

Bal Demekle Ağız Tatlanmaz (Kompozisyon Örneği)

Bal demekle ağız tatlanmaz

Bal demekle ağız tatlanmaz,”Güzel sözler söylemekle güzel şeyler her zaman gerçekleşmez”

Dünyadaki bir kısım insan hedefleri doğrultusunda birçok şeyden fedakarlık ederek, çaba göstererek çalışır. Kimileri ise bir şeyler ister iken bunlar için hiçbir çaba göstermeksizin hayaller kurma yolu ile yetinmeye çalışırlar. Fakat hedeflere ulaşmada hayaller ne kadar öncelikli yer alsa da tek başına bir anlam ifade etmezler.

Hedefleri belirlemenin en öncelikli basamaklarından olsa da hayal kurmak, beraberinde ek bir çaba ister. Hedeflerine ulaşan ya da ulaşamayan neredeyse tüm insanlar başlangıçta hayaller kurmuşlardır. Hayallerini gerçekleştirmek için onların üstüne çalışmalar yapan, emek sarf eden insanlar ise emeklerinin karşılığında hedeflerini ve ardından hayallerini elde etmişlerdir. Bu doğrultuda hayatımız boyunca birçok sınava tabii tutuluruz. Örneğin okulda yapılacak olan bir sınava girerken hepimiz iyi sonuçlar almayı isteriz. Sınava hazırlanma sürecinde çalışıp çabalayanlar için bu bir hedef iken; diğerleri için hayal olarak kalması olağandır.

Eğer konuyu daha yüzeysel ele almamız gerekirse bir şeyleri yalnızca istiyor olmak o işi başaracağımız manasına her zaman gelemeyebilir. Atasözümüz “Bal demekle ağız tatlanmaz.” bir işi başarmak için yalnızca söylemek, kafamızda tasarlamaktansa çaba göstermeli ve emek sarf etmeli olduğumuzu anlatmaktadır.

Nurşen Koç

Bizi Facebook’tan Takip Edin

Abdurrahim Karakoç (Afişli)

Yavuz Bülent Bakiler Hayatı, Eserleri, Edebi Kişiliği

Mevlana Hayatı, Felsefesi, Eserleri (AFİŞLİ)

Aşık Veysel Şatıroğlu’nun Hayatı (Afişli)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.