Değerler Eğitimi

Adalet ile Zulüm Bir Yerde Barınmaz (Kompozisyon Örneği)

Adalet ile Zulüm Bir Yerde Barınmaz:

Adalet ile Zulüm Bir Yerde Barınmaz ;

Adalet ile zulüm birbirine zıt şeylerdir. Biri olunca öbürü olmaz. Kurtla kuzu, ateşle barut nasıl bir arada bulunmaz ise, bir insan (yada yönetim) aynı anda hem zalim, hem de adil olamaz.

Zulüm, bazı kimselerin kendilerinden güçsüz gördükleri kimseler üzerinde yasaya ve vicdana aykırı olarak yaptığı ezici davranışlardır. Adalet ise; hak ve hukuk, adil olma durumudur. Bu kitabi terimlerle açıklanmış adalet ve zulüm kavramlarından da ne kadar zıt terimler olduklarını anlamak oldukça basittir. Buradan da anlaşılacağı üzere zulmün bulunduğu yerde adaletten kesinlikle bahsedilemez. Aynı şekilde bir yerde adaletin hüküm sürdüğü kanısı var ise burada zulüm barınmıyor demektir.

Konuyu başka bir yerden ele almamız gerekirse üzerinde bulunduğumuz dünyada milyarlarca insan yaşamaktadır. Ve her insan kendine ait bir karaktere sahiptir. Ve bu karakterlerin getirisi olarak birçok nitelendirme yapabiliriz. Örneğin bir insanı güvenilir bir insan olarak nitelendiriyorsak aynı zamanda yalancı bir insan olarak nitelendiremeyiz. Çünkü güvenilirlik içerisinde dürüstlüğü de barındırdığından yalancı bir insanın güvenilir olamayacağı kanısına varabiliriz.

Tüm bunlar demek oluyor ki iyiliğin, adaletin, hoşgörünün olduğu yerde bunlara zıt olan kavramların barınması, varlığını sürdürebilmesi oldukça zor hatta imkansızdır diyebiliriz.

Nurşen Koç

Bizi Facebook’tan Takip Edin

Abanın Kıymeti Yağmurda Bilinir (Kompozisyon Örneği)

Bal Demekle Ağız Tatlanmaz (Kompozisyon Örneği)

Dost, (Kompozisyon Örneği)

Sabır, Kompozisyon Örneği

 

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.