Değerler Eğitimi

Yazmak Üzerine Kompozisyon Örneği

Yazmak deyince,  yazını icadı M.Ö bilmem kaçlarda ya da bilmem hangi uygarlık tarafından ilk kullanıldığını anlatarak zamanınızı almayacağım. Yazının tanımını verip esas anlatacağım bölüme geçeceğim. Yazı, iletişimi sağlamak, bilgiyi saklamak, farklı zamanlara aktarmak amacı ile oluşturulmuş semboller dizisidir. 

Yazı geçmişten günümüze uzun bir yolculuktur. Bu yolculuğun her safhasında sıkıntılar, sorunlar birbirini takip etmiş, insanoğlunun mükemmeliyetçiliği ile şekillenmiş ve hala da şekillenmektedir Yazılmış eserleri incelediğimizde yazma eyleminin sıradan, gelişigüzel olmadığını edebiyat, sanat ve diğer sanat dallarıyla paralel gelişerek farklı boyutlar aldığını görmekteyiz. Leyla ve Mecnun mesnevisinde fuzulinin hissettiklerini şimdilere aktarmak, onun sadakate ve aşka olan bağlılığını özlemle aramak ve her mısrasın da yeniden hayat bulan aşkına yaklaşan kaysın ruh halini sezmek yazı vasıtası ile mümkündür. Atilla İlhan’ın “Ben sana mecburum” dizelerini dilde bir tat ile özümsemek Ümit Yaşar Oğuzcan ille de Ayten haykırışları ile duygulanmak, Necip Fazıl’ın çilesinde yolculuğa çıkmak hep yazı sayesinde aktarılarak olmuştur.

Yazma eylemi esasında estetik duyguların aktarımıdır. Sizlerde içinizden geçenleri yazı vasıtası ile aktarın. Kaleminiz daima güzel şeyler yazsın.

Yazmamanın hayatınızda bir eksiklik olduğunu unutmayın. Yazmak her zaman ayrıcalıktır

Bu yazımızda yazmak üzerine deneme, yazmak üzerine kompozisyon, yazmak üzerine kompozisyon örneği hazırladık. Umarım faydalı olur.

Yazmanın Faydaları (Bu yazı sizin için iyi olabilir)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.