Değerler Eğitimi

Sağlıklı Yaşamak İçin Dikkat Etmemiz Gerekenler

Sağlıklı yaşam, sağlıklı yaşamak, sağlıklı hayat, sağlık için ne yapmalıyız.

1) Sağlıklı yaşam için dikkat etmemiz gerekenler dediğimizde aklımıza ilk  dengeli beslenmelidir. Günlük et, sebze, tahıl grubu, süt ve süt ürünleri, sebze ve meyve tüketilmeli, Öğünleri atlamadan yemeliyiz. Tabi yerken de aşırıya kaçmadan yemeliyiz.

2) Bol hareket edin. Çağımızın hastalığı olan obezite hareketsiz yaşam tarzından dolayı çıkar. Günlük düzenli olarak spor yapmalı, oyunlar oynamalı, kısa mesafelerde araç kullanmak yerine yürünmeli, asansör yerine yürümek tercih edilmeli.

3) Temizlige dikkat edin. Hem çevremizin temizliği hem de kişisel temizligimiz sağlıklı bir yaşam sürmemiz açısından çok önemli. Günlük dişlerimizi en az iki defa fırçalanmalı, mümkün olduğunca sık duş alınmalı, tırnaklarımızı kesmeli, ellerinizi sık sık yıkamalıyız ( Bol su, sabun ile en az yarım dakika)

 

Sağlıklı yaşam icin

4) Uykuyu ihmal etmeyin.Yetişkinler günde ortalama 6-8 saat uyumalı, çocuklar ise 10-12 saat uyumalı. Uyku saatlerimiz düzenli olmalı, aşırı uyumamalı, tercih ettiğimiz yataklar ortepedik olmalı.

5) Bol bol su için.

6) İçerisinde katkı maddesi bulunan yiyeceklerden uzak durun. Marketten bir ürün aldığınızda içindekiler kısmına bakin. Burada renklendirici, koruyucu, glikoz, palm yağı gibi zararlı maddeler varsa kesinlikle almayın. Ayrıca kola , cips, çikolata gibi yiyecek ve içeceklerden uzak durun. Çünkü bu gıdaların içerisinde çok fazla yağ, şeker ve zararlı maddeler bulunmaktadır.

7) Açıkta satılan gıdaları sakin yiyip, içmeyin. Arabaların zehirli gazları, caddenin tozu, pisliği açıkta satılan gıdaların üzerine yapışır.

8) Teknolojiyi aşırı kullanmaktan sakının. Teknoloji bizi bağımlı hale getirmesini. Bağımlı hale getiren teknoloji bizlerin dengeli ve düzenli beslenmemize, hareket etmememize, beynimizi yeterince kullanmamıza sebep olur.

Değerler eğitimine önem veren eğitimde değerler sitesi olarak bu yazıyı hazırladık. Hazırlaması bizden uyması sizden.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.