Değerler Eğitimi

Hoş Geldin Ramazan Sabır Ayı Kompozisyon Örneği

Ramazan sabır ayıhicri takvimde şaban ayından sonra gelen ayın ismidir. Ramazan Müslümanlar için sabır, hoşgörü, empati, bağışlanma ayıdır. Tabi aslında ramazan bize kendimize gelmemiz, kendimize çeki düzen vermemiz gerektiğini bize hatırlatan, farkındalık oluşturan bir aydır. Ramazanı o birayı sultanı yapan orucu ve kuran ayı olmasıdır. Ramazan kur’an da adı geçen tek aydır. Ramazan kuran ayıdır. Çünkü kuran bu ayda inmeye başlamıştır. Bu yüzden bu ay boyunca kuran okumaya daha fazla önem vermeliyiz. Ramazan mağfiret ayıdır. Yani Müslümanlarının günahları dan arınmayı için bir fırsattır. Bu ay insanlara empati kurmayı başkalarını daha iyi anlamayı öğretir.

Hiç kimseye sabırdan daha büyük bir nimet verilmemiştir. Bu ayda insan sabretmeyi öğrenir. Bu ay içerisinde günahlarımızdan dolayı bol bol tövbe etmeliyiz. İnşallah Allah tövbelerimizi kabul edip bizi bağışlar. Bu ayda komşuluk ilişkileri pekişir. Paylaşmayı öğretir bize. Ramazan sabır ayı bizi biz yapan değerleri barındırır. Değerler eğitimi açısından da çok önemlidir. Ramazan cehennem ateşi ile aramızdaki hurma dalıdır.

Ey ramazan senin adını mahyalarda görmek, iftarının, sahurunun bereketini yaşamak ne güzel. Şükürler olsun ki yine kavuştuk.

İnşallah her günümüz ramazan gibi olur. Ramazan sabır ayıdır. Değerler Eğitimi

Tayyip Yıldırım

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.