Değerler Eğitimi

Ne Ekersen Onu Biçersin ile İlgili Kompozisyon Örneği

Ne Ekersen Onu Biçersin ile İlgili Kompozisyon Örneği

Ne Ekersen Onu Biçersin ile İlgili Kompozisyon Örneği;

İnsan doğar, büyür ve ölür. Hayat dediğimiz bu yolculukta karşımıza yüzlerce yol, tercih çıkar. Bu yollar bizim hayattaki duruşumuzu, sorumluluklarımızı kısacası nasıl bir insan olduğumuzu belirler. Bu nedenledir ki attığımız her adımın, yaptığımız her davranışın bir bedeli (olumlu/olumsuz)vardır. Bu nedenledir ki atacağımız her adımda birkez daha düşünmek gerekir.

İnsanların yaptıkları er ya da geç karşısına çıkar. İyi bir insan olan birisi, çalışır çabalar, iyi bir meslek sahibi olursa karşılığında kimseye muhtaç olmadan, huzur, ekonomik özgürlük içerisinde yaşar. Tam tersini düşünecek olursak; sürekli insanları üzen, sıkıntı çıkaran, çalışmayan bir insanın karşılığında yokluk, huzursuzluk ve mutsuzluk çekmesi doğaldır. Aslında hayatin bize yarattıkları ayna misalidir. Yaptığımız iyilikler karşılığında iyilik olarak dönerken yaptığımız kötülüklerse kötülük olarak karşımıza çıkar. Başka bir örnek verecek olursak; bir baba çocuğunu yetiştirirken daima ona iyi davranır, hak ve adaleti, saygı ve sevgiyi öğretir; milli manevi değerlerimizi çocuğuna aşılarsa o çocuk ileride iyi bir insan olacaktır. Fakat bir baba çocuğunu sürekli döver, hakaret eder, iyi ve doğruyu, hak ve adaletin ne olduğunu söylemez, çocuğu umursamazsa ileride o çocuktan pekte birşey beklemek doğru olmaz

Hayatta attığımız her adımda dikkat edelim. Kimseyi incitmeyelim. Haksızlık yapmayalım.Ne ekersen onu biçersin . Kısacası her zaman iyi bir insan olalim. İnsanlara nasıl davranır saklı öyle karşılık alacağımızı unutmayalım. Çalışıp çabalayalim. Karşılığında huzurlu bir hayatımız olsun.

Çalışmak Üzerine

PEYGAMBERİMİZ VE ÇALIŞMAK

Çocuklar İçin Nasreddin Hoca Fıkraları

Bilmeceler (İlkokul 1,2,3,4. Sınıflar İçin Bilmeceler)

Değerler Eğitimi

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Bence çok iyi olmuş

    1. Blok dedi ki:

      Aynn

  2. Anonim dedi ki:

    Çok iyi çok teşekkür ederim