Değerler Eğitimi

İyilik İle İlgili Kompozisyon Örneği Değerler Eğitimi

İyilik İle İlgili Kompozisyon Örneği Değerler Eğitimi

İyilik İle İlgili Kompozisyon Örneği;

Daha yaşanabilir, daha huzurlu bir dünyanın temeli yapilan iyiliklerle atılır. Yapılan her iyilik insanlık medeniyetine, kültürüne kattigi kıymetli hazinedir. İyilik hamurundan yoğrulan dünya, en leziz tatlari icersinde barındırır.

İyiliği sadece belli alanda sınırlı birakmamak gerekir. İyilik her alanda yapıldığında değerlidir. İyili deyince öncelikle kişinin kendisine olan iyiliği ile başlamak gerekir. İyi dürüst, saygılı, merhametli insanın başkasına iyilikte bulunması daha rahat olur. Bir insanın kendisine yaptığı en büyük iyilik değerlerine sahip çıkması, değerlerine sıkı sıkıya bağlı olmasıdır. Allah’ın birliğine bağlı, inancını yerine getiren kişi kendine en büyük iyiliği yapmış olur

İyiliği yapmanın en güzel yolu dillendirmeden, reklamini yapmadan beraberinde çıkar beklemeden yapılan iyiliklerdir. Dinimiz ve kulturumuzde zaten bunu emreder.

Gökteki kuştan, dağdaki kurda, köpeğe kısacası yaratılan her şeye iyilik ile yaklaşmak gerekir. İyiliğin olduğu yerde mutluluk vardır, huzur vardır, şükür vardır. En önemlisi insanlık vardır.

Bilmeceler (İlkokul 1,2,3,4. Sınıflar İçin Bilmeceler)

Çocuklar İçin Nasreddin Hoca Fıkraları

İyilik Özlü Sözler (AFİŞLİ)

İyilik Konulu Kompozisyon Örneği

Değerler Eğitimi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.