Değerler Eğitimi

Gençliğe Yazılmış Bir Yazı (Kompozisyon Örneği)

Bir ülkeyi ağaç olarak düşünürsek, gençliğe ülkenin geleceğe uzanan dalları  demek gerekir..  Gençleri, geleceğe uzanan dalları, iyi yetiştirmek gerekir. Evrensel ve toplumsal bilinci içinde yaşatan onları tam manasıyla kavramış, hazmedebilmiş olan en başta aile olmak üzere, öğretmenler, okullardır.

Biz gençliğe düşecek görevlerden bahsedecek olursak kendimizi öldürücü bunalımlara, aciz ve güçsüz durumlara düşürmek istemiyorsak bugünü yaşarken yarını da düşünmeliyiz. Yarınlarımızı kendimiz planlamalıyız. Geleceğimizin başkalarının elleri ile şekillenmesine izin vermemeliyiz. Gölgesi bize güven verecek olan, geçmişi bize mumla aratmayacak olan ve bize kendinden uzaklaştırmaya değil, kendine yaklaştırmaya çalışan geleceğe selam olsun diyoruz.

Atatürk bir sözünde  şöyle demiştir: “Bir gün ulusun sizin gibi beni anlamış gençliğe bırakacağımdan çok memnun ve mesudum. Atatürk Türk Devletini yeni temeller üzerine kurmuş, ona yeniden yeryüzünde şeref ve itibar kazandırmıştır. Sonrada tüm bu yaptıklarını Türk gençliğine emanet etmiştir. Sonuç olarak bir ulusun yaşama gücünün en köklü teminatı olan gençliğe sahip çıkmalı, yitip gitmesine izin verilmemelidir.

19 Mayıs gençlik demek 19 mayıs gelecek demek. Gençlik Bayramınız kutlu olsun.

YAZAN: Arses Altınordu,

Değerler Eğitimi,

Atatürk’ün spor hakkında söyledikleri  TIKLA

Atatürk’ün bilimle ilgili sözleri TIKLA

Atatürk’ün sanatla ilgili sözleri TIKLA

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.