Değerler Eğitimi

Emek ve Dayanışma Günü (1 Mayıs)

İnsanoğlu dünyaya geldiği andan itibaren temel hakkı olan yaşama hakkını koruma gayreti içerisine girer. Ve akabinde geçimini sağlayacak, ailesini refaha ulaştıracak bazı işler,  yapması emek harcaması gerekir. Rızkı veren her ne kadar Allah olsa da insana düşen görev çalışıp çabalayip rızkı peşine düşmek olmalıdır. İnsan sadece ahiret hayatı için yaşamaz Müslümanlıkta ruhbanlik yoktur. Bir müslüman hem ahireti için hem de dünyası için çalışmalıdır. Alın teri, emek, çalışmak ve helal kazanç mübarek tır, mukaddes tır, kıymetlidir.

Maalesef dünya özellikle son 300 yıl ve tabi günümüzde hızlı bir sömürü yarışı içerisindedir. Alinterini gözetmeyen, emekçinin hakkını hiçe sayan patronlar, devletler, topluluklar yoğun bir şekilde emek hırsızlığı yapmaktadır. İşçinin, emekçinin sırtında yükselen bu yeni medeniyet ve sömürü düzeni esas mutlu olması gereken işçileri her geçen gün daha da çıkmaza sokmakta, emeğinin hakkını alamayan işçi hem çevrede hem de ailesinde mutsuzlasma da ve yanlizlasmadir.

Emek

Umarım bir gün gerçekten çalışan, üreten insanlar hak ettikleri değeri alırlar. Haksız kazanç elde eden, işçinin haklarını emeğinin sömürenlerden işçilerin alın teri altında boğulurlar. Emek hırsızlığı olmaz.

1 Mayıs İşçi Bayramı ekmeğinin peşinde koşan tüm işçi ve emekçilerimize kutlu olsun.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.