Değerler Eğitimi

Hz Yunus’un Görev ve Sorumluluk Bilinci

Ninova halkını herkes bilir. Ninova puta tapan, zalim bir halktır. Hiçbir değeri taşımayan acınası bir toplumdur. Hz Yunus ise bu toplumu terbiye ve Allah’a iman etmeleri için gönderilmiş bir peygamberdir. Fakat ne acidir ki ninova halkı 33 yılda sadece 2 kişi Yunus peygambere iman etmiştir, sorumluluk almış.

Bu Durum Karşısında Hz. Yunus Ne Yapmış

Bu durum Hz Yunus’u o kadar üzmüş ve gücüne gitmiş ki en sonunda büyük bir kızgınlık içinde ninovayi terk etmiştir. Halkını kendi haline bırakıp gitmeden onlara üç gün sonunda bir azap beklediğini söylemiş. Ve gece yarısı şehri terketmiş. Halk son anda başlarına gelecek felaketi anladığında hemen Hz Yunus’u görmeye gitmişler fakat iş işten çoktan geçmişti. Hz Yunus gece yarısı şehri terk etmişti. Bunu fark eden halk hep yollara dökülmüş bir iki eşya ve. Hayvanlarında alarak çöle doğru hareket etmişler. Pişman olup tövbe eden halkı gören Allah onları affetmis.
Allahtan haber gelmeden şehirden ayrılan Hz Yunus çok  pişman oluyor ve daima kendini sucluyordu.  Ve sürekli Allah dua ediyordu.

Aslında Hz yunus için görev yeni başlamıştı. Görev ve sorumluluk bilincinde olan Hz Yunus ninovaya dönmüş,  halkı imana çağırmaya devam etmişti. Her ne olursa olsun halkı imana davet etmek peygamberliğin aslı görevlerindendir.  Sorumluluklarının daha da bilincinde olan Hz Yunus kararlı ve sabırlı davranarak halkını bilinçlendirmiş.

Sonunda halk küfür ve zulmü terk etmiş imanı seçerek kurtuluşa ermislerdir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.