Değerler Eğitimi

Kumar, Kumarın Zararları (Kompozisyon Örneği)

Zaman Allah’ın insana verdiği en değerli, en kıymetli nimettir. Zamanın nere de kullanıldığı bu nedenle önem kazanır. Çünkü yaratılış amacımızın dışında kullanırlar her türlü nimet bizi kötüye götürür. Bireysel olarak kötüye yönelen zamanla toplumsal olarak da çöküşe geçer. Bu nedenledir ki gerek bizler gereken çocuklarımız zamanı en iyi şekilde kullanmalılar.  Kumar, alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmalı ar.
Zamanın kullanımında kimi insanlarsa maalesef vakitlerini kumarla öldürürler. Üç beş kağıdı, üç  beş taşı birleştirip, dizim emek sarf etmeden bir marifetmiş gibi kazandığı para ve mallarsa öldürdükleri zamanın gerde bıraktığı yıkımlardır. Kumarda elde edilen parayı onun içindir ki hiçbir zaman bir kazanç saymaz aslında kişinin iflasını bedeli olarak görülür.
Kumar başlangıçta bir eğlencedir. Zamanla alışkanlığa döner bir de bakmışsınız ki  kendinizi hırs çukurunda bulursunuz. Maalesef bir bulaştın mı çıkmak o kadar da kolay olmaz. Alışkanlık, hırs derken beraberinde sinir ve kavgayı da getirir. Sadece kendine verdiği zararla yetinmeyen kişi  para , kavga ile ailesini de perişan etmeye başlar. Bir aileyi yıkmanın belki de en kolay yollarından birisi o aile deki bir bireyi kumara alıştırmaktır. Kumarla ailede eşlerin arasını açar sonra çocuklara yansır. Bir aile kumar masasında yavaş yavaş yok olur.
Kumar da para kazandığını zannedenler kazandıkları paraları
helal paralarına da katarak gereksiz harcamalar ile elindekini tüketirler. Atalarımızın dediği gibi  “Haydan gelen huya gider”. Kumar gençlerimizi esir alarak onların tembelleşmesine neden olur. Kumarda üç beş kuruş kazandığını zanneden gençler üretmeyerek aslında neler kaybettiklerinin farkında olmaz.
Yukarı da da görüldüğü gibi kumar insanları hem maddi yönden
hem de manevi yönden bir yıkıma sokar. Bu yıkım öyle bir yıkımdır ki hem kumar oynayanı hem de maalesef ailesini felakete sürükler. Allah Kur’an da kumardanmve kötü alışkanlıklardan uzak durmamızı, malımızı helal yoldan kazanıp helal yolda harcamamızı emreder. Bizler hem kendimizi hem de gelecek nesillerimizi kumardan koruyalım

 

kumarın zararları
Değerlerimize her zam sahip çıkalım. Bu tür zararlı alışkanlıklardan uzak duralım

Değerler Eğitimi Kompozisyon Örneği kumar

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.