Değerler Eğitimi

Çevre (Kompozisyon Örneği)

 Çevre Kompozisyon Örneği:

Çevre önemlidir. Çağımızda, teknolojinin böylesine hızlı gelişmesi, insanlara birçok konuda kolaylık sağladı. Şehirlerimizin en güzel yerlerine kurulan fabrikalar her şeyi üretir oldular. Otomobilden beyaz eşyaya, beyaz eşyadan tekstile kadar her şeyi biz insanların hizmetine sunuyorlar.

Bundan 30 yıl öncesine kadar etrafı denizlerle çevrili ülkemizin her tarafında denize girebildiğini söyler büyüklerimiz. Bu denizlerden çıkan balıklar da şimdikine nazaran daha lezzetliymiş. Peki ne oldu o masmavi denizlerimize, o leziz balıklarımıza? İşte insan oğlu bu kadar. O her yaz yüzdüğü denizi kirletecek kadar, o leziz balıkları öldürecek kadar canavar. Şimdi dışarı hava almaya çıktığımızda bizleri çiçek kokularımı karşılıyor yoksa çöp konteynerinin dışına bıraklıan çöp kokularımı? Arabalardan çıkan egzoz dumanı, fabrika bacalarından çıkan
dumanlar vb. kokular evimize girecek diye yazın camları açamaz olduk. Yazın evlerimizde serinlemek amacıyla klimaları kullanıyoruz. O masum görünen klimaların çevreye ne denli zarar verdiklerini bilseydik klima kullanımını en aza indirgemeye çalışırdık. Fakat insanları bu konuda bilinçlendirecek hiçbir çalışma maalesef ki yok.

Çevreyi kirletmemek çağdaş bir eğitimden geçer. Biz bu eğitimi; okullarımızda, ailelerimizde verebiliyor muyuz? Çocuklar, gençler eğitildiği zaman çevre kirliliğini de bir nebze önlemiş olacağız. Uygar bir toplum olma bilincine erişeceğiz.

Sema ÖZDEMİR

çevreyi koruma

Afişi yüksek çözünürlükte
İNDİR

Bizi Facebook’tan Takip Edin

Çevrenin Önemi (AFİŞLİ)

Çevreyi Korumak İçin Ne Yapmalıyız

Niçin Süt İçmeliyiz

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.